Treći element: Teorija igara

24. svibnja na HRT3 u 20.35

Bilo da ste vođa svjetske supersile ili tek želite prići privlačnoj osobi u baru, teorija igara dio je vaše svakodnevice. Kako postići vlastite ciljeve u svijetu u kojem svatko ima svoju strategiju?

Kako surađivati u svijetu sebičnih? O Nashovoj ravnoteži, zatvorenikovoj dilemi i njihovoj primjeni u teoriji (i praksi) igara razgovaramo s Kristinom Šorić i Zvonimirom Šikićem. Osim toga, o primjeni teorije igara u međunarodnim odnosima te igrama u životinjskom svijetu i evolucijski stabilnim strategijama govori nam Goran Malić.

Voditelji: Jelena Šuran, Saša Ceci
Redateljica: Gordana Bolčić
Urednica: Jozefina Stipančević
 

Emisiju možete pratiti i preko hrti.hr, a emitirana izdanja pronaći u videoteci multimedijske usluge HRTi.

Emisija predstavlja najnovije spoznaje o prirodnim i biomedicinskim znanostima. Sastoji se od tematskog razgovora u studiju s dva voditelja i dva gosta. Voditelji su znanstvenici s Instituta Ruđer Bošković dr. sc. Marko Košiček i dr. sc. Saša Ceci. Oni uvode gledatelje u svaku temu, moderiraju razgovor i u njemu aktivno sudjeluju.

Osim kroz razgovor u studiju, tema emisije dodatno se pojašnjava kroz tri do četiri reportaže.

Cilj je emisije Treći element upoznati gledatelje s čudesnim dostignućima suvremene znanosti, tehnologije i medicine. Isto tako, zanima nas i kako naši znanstvenici razmišljaju te kakvi su njihovi stavovi o pitanjima na koja znanost već stoljećima pokušava pronaći odgovor. 


Ocijeni članak

Prosječna ocjena: 5 Broj ocjena: 1