Igre moći - pokretačka sila međunarodne diplomacije

21. srpnja na HRT2 u 22.30 - serija MADAM SECRETARY 2 (12)

Téa Leoni u Igrama moći (Madam Secretary) glumi Elizabeth McCord, sposobnu i odlučnu državnu tajnicu SAD-a, pokretačku silu međunarodne diplomacije, koja se bori s uredskom politikom, zaobilazi protokol te istovremeno pregovara o globalnim i domaćim problemima, kako u Bijeloj kući, tako i u vlastitu domu. Elizabeth je sveučilišna profesorica i bivša briljantna CIA-ina analitičarka koja je taj posao napustila zbog etičkih razloga.

Političkom se životu vratila na molbu predsjednika Conrada Daltona nakon sumnjive smrti državnog tajnika. Predsjednik cijeni Elizabethine stavove, iscrpno znanje o Bliskome istoku, talent za strane jezike te činjenicu da često uopće ne priznaje da postoje okviri, a kamoli da razmišlja unutar njih. U njezinom su timu šefica osoblja Nadine Tolliver, pisac govora Matt Mahoney, koordinatorica za medije Daisy Grant te šarmantni pomoćnik Blake Moran.

Elizabethine rasprave o problemima Trećega svijeta, susreti sa stranim dužnosnicima te sukobi s ratobornim šefom predsjednikova osoblja Russellom Jacksonom samo su uvod u obiteljski život. Muž Henry u svemu je podupire, a tu je i troje djece pa riječi poput "politike" i "kompromisa" dobivaju novi smisao.

4. epizoda
Elizabeth shvaća da je nepoželjna u krugu najbližih predsjednikovih suradnika nakon što se nije složila s njegovim odgovorom na sve veće napetosti u odnosu s Rusijom. Zajedno s Henryjem mora se pozabaviti posljedicama objavljivanja inkriminirajućih fotografija Stevie i Harrisona te pokušati zaštititi svoju kćer od medija.
Scenaristica: Joy Gregory
Redatelj: Felix Alcala

5. epizoda
Nakon smrti predsjednika Ostrova Elizabeth i predsjednik Dalton zabrinuti su zbog borbe oko preuzimanja vlasti u ruskoj vladi. Vladin koordinator za virtualnu sigurnost Oliver Shaw (Kobi Libii) nastoji otkriti hakera koji je omeo komunikacijske uređaje u predsjednikovu zrakoplovu. Jay smišlja plan za borbu protiv ruske propagande.
Scenaristica: Moira Kirland
Redatelj: Rob Greenlea

Uloge: Téa Leoni (Elizabeth McCord), Tim Daly (Henry McCord), Bebe Neuwirth (Nadine Tolliver), Željko Ivanek (Russell Jackson), Patina Miller (Daisy Grant), Erich Bergen (Blake Moran), Geoffrey Arend (Matt Mahoney), Kathrine Herzer (Alison McCord), Evan Roe (Jason McCord), Wallis Currie-Wood (Stephanie "Stevie" McCord), Keith Carradine (predsjednik Conrad Dalton)