Ray Donovan - u smišljanju dvostranog rješenja

25. svibnja na HRT2 u 21.40 - serija RAY DONOVAN 3 (12)

U seriji Ray Donovan Liev Schreiber, nominiran za Emmy i dvaput za Zlatni globus, čovjek je koji uklanja najzamršenije i najnezgodnije situacije u kojima se nađu slavne osobe, sportske zvijezde ili poslovni moćnici L.A-a.

U trećoj sezoni Ray se udaljava od poslovnih suradnika zbog ubojstva Kate McPherson, a i od obitelji nakon što ga Abby prevari. Prilika za promjenu otvori se kad Ray upozna medijskog mogula milijardera Andrewa Finneyja, koji treba Rayevu pomoć oko svoje disfunkcionalne djece: sina Caseyja, crne ovce u obitelji, i nemilosrdne kćeri Paige.

Brat i sestra bore se za kontrolu nad obiteljskim poslovima. Ray postaje pokretačka sila u carstvu obitelji Finney i otkriva cijenu uzdizanja u svijet milijardera. Njegov otac Mickey (Jon Voight u ulozi za koju je nominiran za Emmy, a osvojio je Zlatni globus), u prošloj je sezoni jedva izvukao živu glavu u pljačkaškom debaklu s Darrylom i naleti na poslovnu priliku u želji da izgradi vlastito carstvo, i to u svom stilu.

Terry teško nalazi životnu svrhu dok služi zatvorsku kaznu za pljačku trgovine s marihuanom, a na um mu utječe pogoršanje simptoma Parkinsonove bolesti. Budući da Terryja nema, Bunchy postaje upravitelj boksačkoga kluba i privlači ga žestoka nova članica koja ne želi platiti članarinu. Abby se trudi pomagati obitelji, ali kad pomisli da je svi odguruju od sebe, pokuša se opet povezati sa starim životom u Southieju. Bridget muči se sa strogim učiteljem u novoj privatnoj školi, a Conor se gubi u svijetu adolescentske seksualnosti.

U seriji glume i Steven Bauer i Katherine Moennig te u gostujućoj ulozi Elliott Gould. Autorica serije je Ann Biderman, a izvršni producenti su Mark Gordon, Bryan Zuriff i David Hollander.

10. epizoda
Mickey zna da je mrtav ako popusti zahtjevima detektiva Muncieja. Ray smišlja dvostrano rješenje, s Leejem Drexlerom i armenskom pop zvijezdom. Ali i nešto traži za sebe.

U glavnim ulogama: Liev Schreiber (Ray Donovan), Paula Malcomson (Abby Donovan), Ian McShane (Andrew Finney), Jon Voight (Mickey Donovan), Eddie Marsan (Terry Donovan), Dash Mihok (Bunchy Donovan), Kerris Dorsey (Bridget Donovan), Devon Bagby (Conor Donovan), Katie Holmes (Paige Finney), Guy Burnet (Casey Finney), Pooch Hall (Darryl), Steven Bauer (Avi), Katherine Moennig (Lena), Elliott Gould (Ezra Goodman)
Scenaristi: Gina Welch i David Hollander
Redatelj: Dan Attias
Autorica: Ann Biderman
Urednica: Ranka Horvat

Ocijeni članak