Umorstva u Midsomeru - ništa nije onakvo kakvim se čini

Radnim danom na HRT1 u 15 sati - serija MIDSOMER MURDERS 7 (12)

Ubojstva, otmice i ucjene uobičajeni su u idiličnoj engleskoj pokrajini Midsomer. Iza uredno obrezanih živica živopisnih seoskih kuća ništa nije onakvo kakvim se čini.

Četvrtak
Jamie Cruickshank, konobar u pivnici The Maid in Splendour, simpatizira konobaricu Bellu Monday i slijedi je do trošne, stare kolibe u šumi gdje ugleda muškarca s dvocijevkom. Jamie počne bježati, no pogođen je u leđa. Ispostavi se da Bella ima ljubavnika Stephena Bannermana, sina vlasnika pivnice, oženjenog za Lornu s kojom vodi očev obrt. Nedugo nakon toga Stephen je pronađen mrtav, ubijen je na isti način kao i Jamie. Barnaby otkriva da mještani baš ne vole pridošlice, ali i da su između oca i Stephena Bannermana postojale brojne nesuglasice.

Petak
U vrijeme tradicionalnog festivala u Midsomer Parvi kapelan je živ spaljen. Mjesni veleposjednik Alan Clifford priređuje orgije u svom dvorcu i krije nevjerojatne tajne. Kad nađe svinjsku glavu na oltaru župne crkve, ljubavnik pokojnog kapelana velečasni Jim Hale također umre zapalivši se sâm od sebe. Barnaby odbija vjerovati u glasine o čarobnjaštvu, a njegove se sumnje obistine kad se dokaže da je Haleova odjeća bila posuta fosforom. Iako je Barnaby vrlo blizu otkrivanja ubojice, Liz Francis pada kao treća žrtva koja je živa spaljena.

Ponedjeljak
Točno devet godina nakon što se Ferdy Villiers ubio, njegova se obitelj okuplja u svom ladanjskom dvorcu Draycott kako bi zajedno s prijateljima proslavili Božić. Mnogo je napetosti u zraku kad se ispostavi da preživjeli članovi obitelji kriju mračne tajne. Zagonetka u Božićnom smotuljku nagovijesti dvije smrti. Nedugo zatim Jennifer Carter pogine u lovu, ali netko joj je dirao pušku. Teta Lydia preminula je nakon pada niza stube, niz koje ju je netko gurnuo. Kako bi riješio ubojstva iz sadašnjosti, Barnaby mora prvo razriješiti davna ubojstva Ferdyja Villiersa i Clare English.

8. sezona

Utorak
U mjestu Fletcher's Cross u engleskom Midsomeru zareda niz brutalnih ubojstava. Prva je žrtva lokalni biznismen Patrick Pennyman, a nakon njega i Elizabeth Key, prijateljica Joyce Barnaby, te John Whittle. Svo troje ubijeno je na isti način, udarcem u glavu nakon čega su im prerezana zapešća. Mještani su podijeljeni glede spiritualističkog kruga koji u njihovim krajevima predvodi medij Rosetta Price, a Barnaby i Scott otkrivaju vezu između pogreba Patricka Pennymana i porukâ s one strane.

Srijeda - SMRT U VODI
Za vrijeme regate u Midsomeru, godišnje manifestacije utrkâ veslača na rijeci Temzi, truplo vodećeg člana Veslačkog kluba Midsomer Guya Sweetmana nađeno je kako pluta u vodi. Uslijedi niz kukavičluka dok Barnaby istražuje koji su razlozi zbog kojih bi itko poželio ubiti Sweetmana. Barnaby uskoro otkriva da se priče nekolicine temperamentnih mladih usijanih glava ne poklapaju. U međuvremenu, komplicirani ljubavni životi prekrasne Hettie Trent i elegantne Claire Bonavite čine se tijesno povezani s policijskom istragom ubojstva.

Četvrtak - FATALNA ORHIDEJA
Svijet orhideja krajnje je kompetitivan, no jesu li uzgajivači orhideja u Midsomeru doista ubojice? Jedna od najrjeđih vrsta orhideja na svijetu prokrijumčarena je u Midsomer Malham s Bornea po cijeni od nekoliko stotina tisuća funta što izazove niz strastvenih događaja koji završe ubojstvom. Umirovljena učiteljica Madeleine Villiers otrovana je biljkom kukutom, a sakupljač orhideja Henry Plummer zadavljen. Redovnik Robert pomoći će detektivima prevesti Madeleinin dnevnik prepun slikovitih opisa divljeg seksa s latinskog jezika. Barnaby mora naći spornu orhideju i bar jednog ubojicu, a sve za vrijeme užurbane selidbe kod kuće.

Petak - BANTLINŠKI SIN
Trener trkaćih konja Bruce Hartley nađen je zatučen čekićem nakon velike utrke na hipodromu u Caustonu. Bruce je bio alkoholičar i prijetio je da će objelodaniti istinu zašto je njegov otac ostavio punokrvnog konja Bantling Boya u nasljedstvo četvero mještana Midsomera. Osumnjičeni su članovi sindikata, no dogodi se još jedno ubojstvo. Ubijen je dr. John Osgood, ljubavnik Bruceove supruge Marianne. Nizu nesretnih događaja pridruži se i osvajač turnira, veličanstveni konj Bantling Boy koji je teško bolestan. Barnaby i Scott moraju otkriti tajne obitelji Bantling iz dvorca Bantling kako bi pronašli ubojicu.

Ulogu inspektora Barnabyja tumači John Nettles.