Zvijezde pjevaju, 5. sezona

Nova, peta sezona popularne emisije Zvijezde pjevaju počinje u subotu 19. ožujka, a danas su u prostorijama HRT-a predstavljeni parovi pete sezone:

1. Marija Borić i Edvin Baučić           
2. Mario Petreković i Ivana Kindl
3. Melita Hrengek i Giuliano Đanić    
4. Zlatan Zuhrić Zuhra i Jelena Radan
5. Nataša Janjić i Marko Tolja           
6. Robert Sever i Marija Husar
7. Mirta Šurjak i Alen Nižetić        
8. Dušan Bučan i Renata Sabljak

U novoj sezoni nas očekuju i nova pravila ispadanja koja će biti ista kao i posljednjoj sezoni Plesa sa zvijezdama: dva para s najmanjim brojem bodova ponovno će pjevati. Nakon toga će žiri odlučiti koji par ide dalje, a koji ispada iz natjecanja.

Sitnije promjene nas očekuju i u žiriju – nakon pauze vraća se Martina Tomčić, a zbog obaveza neće biti Huseina Hasanefendića Husa. Ocjene će davati i VannaKsenija Erker i Rajko Dujmić.

Sudionike emisija Zvijezde pjevaju predstavio je urednik redakcije Kontakt emisije Mario Sedmak. Pored spomenutih noviteta naglasio bih još kako su za glasanje tijekom tjedna broj poziva s jednog broja limitiran na 50, dok su tijekom emisije linije potpuno otvorene, kazao je Sedmak dodajući kako se nada da će i ova sezona omiljenog showa biti gledateljima zanimljiva kao i prethodne.

U prvoj sezoni imali smo prosječnu gledanost 15%, a zatim redom 16%, 18% i prošle godine 16%. Nadam se da ćemo i ove sezone biti toliko zanimljivi gledateljima, kazao je Sedmak nakon čijih uvodnih riječi su se medijima predstavili i sami sudionici.

Zvijezde već vježbaju na veliko.

Sretna sam kao malo dijete! Jedino se nadam da ću u emisijama imati manju tremu nego sada, priznala je Nataša Janjić, dok je Mario Petreković otkrio da već neko vrijeme ozbiljno vježba s mentoricom Ivanom Kindl. Toliko vježbamo da sam se preselio kod svoje mentorice, tako da sada zajedno živimo Ivana, njen dečko i ja. Divni ljudi, kazao je Petreković.

Drago mi je da je netko u meni prepoznao pjevački talent, rekla je naša novinarka Mirta Šurjak našalivši se i kako je sada još rano govoriti o finalu. Dušan Bučan se zahvalio mentorici Renati Sabljak na strpljenju, dok je Melita Hrengek priznala kako je niz korisnih savjeta dobila od kolega – Davora Meštrovića i Katje Kušec. Sretna sam i zahvalna HRT-u što su me pozvali i omogućili mi sudjelovanje u mojoj omiljenoj televizijskoj emisiji, dodala je Melita Hrengek.

Pohvale nisu mimoišle niti glazbenike, poznate i pod imenom Zvijezde sviraju koji uživo prate zvijezde u emisijama. Nisam od ispraznih pohvala, ali glazbenici i bend su zaista izvan gabarita, kazao je Ervin Baučić, dok je Jelena Radan dodala da su oni jedan od razloga zašto je s veseljem prihvatila sudjelovati u showu.

Prvu emisiju gledajte u subotu, 19. ožujka u 20.10 na HRT1.

Voditelji:
Barbara Kolar
Duško Ćurlić

TV ekipa:
Redatelj: Dalibor Sokolić
Scenarist: Alen Đurica
Glazbeni producent: Nikša Bratoš
Majstor rasvjete: Marko Foretić
Kostimografkinja: Nataša Svekler
Producent emisije: Vojo Stojanac
Urednik emisije: Tomislav Štengl
Producent redakcije Kontakt emisija: Otokar Tilić
Urednik redakcije Kontakt emisija: Mario Sedmak