„Uz nas niste sami“U završnoj emisiji prvog humanitarnog tjedna "Uz nas niste sami" prikupljeno je 466.195 kuna.

U tjednu od 13. do 18. lipnja 2011. svoje projekte su predstavili: Zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu te udruge: Rotary Club Zrinjevac, Ruka dobrote, Artus i Centar za nove Inicijative u suradnji s Crvenim križem.

Na telefonski broj za akciju "Uz nas niste sami" je 060 9009, a u pozivnom centru jevljale su se poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života Hrvatske, među kojima ističemo premijerku Jadranku Kosor, ministra znanosti Radovana Fucsa i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

U prvom humanitarnom tjednu zabilježeno je više od 15 000 poziva, a organizatori pozivaju građane da i dalje ne žiro račun uplaćuju donacije. Rotary klub Zrinjevac podržao je edukaciju štićenika Odgojnog zavoda Turopolje, a projekt je usmjeren na važnost rehabilitacije štićenika, financiranje programa i projekata te obnovu Turopolja.

HCK i Centar za nove inicijative skrbi o uređenju smještaja Doma Dugave za djecu bez pratnje, a Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu prikuplja sredstva za one koji nemaju pristup obrazovanju.

Tijekom humanitarnog tjedna udruga Ruka dobrote prikupljala je sredstva za Dječji dom "Sv. Ana" u Vinkovcima, te obnovu ljetovališta u Supetru na otoku Braču, a udruga Artus radila je na poticanju kreativnosti i inovativnosti djece i mladih kroz obrazovne i kulturno-umjetničke sadržaje. Projekt "Vile i vilenjaci" prvi je u nizu projekata udruge.

Više na stranici uznasnistesami.hrt.hr .