Jesenska shema HTV-a


V.d. glavne urednice HTV-a Gordana Mrđen 5. rujna 2011. iznijela je Programskom vijeću  novu shemu koja počinje 19. rujna.

Naglasak je stavljen na uspostavljanje ravnoteže između različitih sadržaja i vremena njihova prikazivanja. 


U prijepodnevnim satima na Prvom programu HTV-a prevladavaju emisije jednostavnije forme – od servisnih informacija i uključivanja u jutarnji život u Dobro jutro Hrvatska do putopisnih i igranih serija. Istodobno na Drugom programu prikazuju se emisije iz Dječjeg programa.


Poslijepodne obilježavaju emisije namijenjene različitim dobnim skupinama, među kojima i one za stariju populaciju (Treća dob i Drugo mišljenje). S Hrvatskom uživo i vijestima u 17 h ulazi se u predvečerje koje počinje vrlo uspješnom emisijom Osmi kat (prema ocjeni gledatelja kroz fokus grupe, emisija koja je imala isključivo izvrsne ocjene za koncepciju, produkciju, uređivanje i vođenje) i nastavlja se igranom serijom prije Dnevnika u  19.30.  U isto vrijeme na Drugom su programu emisije za djecu i mlade.


„Prime time“ - serije, politički i društveni programi

Termin između  20 i 23 sata  počinje dramskim serijama, kvizom ili glazbenom emisijom. Slijede politički i društveni programi (Puls Hrvatske ponedjeljkom i Otvoreno utorak-četvrtak), emisije o gospodarstvu (Svijet profita), Europskoj uniji (To je Europa), kulturi (Pola ure kulture) i emisija koja potiče humanitarno djelovanje (Misija). I dalje ćemo gledati vanjskopolitički magazin Paralele, ali i tjedni magazin Oko globusa. Nakon Dnevnika 3 i Vijesti iz kulture predviđeni su kulturološki sadržaji (dokumentarni i europski filmovi).


U isto vrijeme na Drugom su programu, uz prijenose sportskih događaja, igrane serije (upravo je otkupljena slavna američka serija Žica -The Wire), filmovi i emisije za mlade (glazbena emisija Hit TV, Animatik - emisija o umjetničkoj animaciji i animiranim filmovima, Traumatologija koja prati ekstremne sportove te emisija u kojoj se svojim filmovima predstavljaju mladi hrvatski autori). 


Večernji program vikendom u znaku je iznimno vrijednih i atraktivnih proizvoda HTV-a (dramska serija Loza, Hrvatski kraljevi, Ples sa zvijezdama) kao i niza premijernih igranih filmova te filmskih klasika. 


S emitiranjem nastavlja kultni HTV-ov talk show Nedjeljom u 2.


Emisija OTVORENO emitirat će se tri puta tjedno, od utorka do četvrtka, bavit će se jednom aktualnom temom. Voditelji i urednici emisije bit će Mislav Togonal i  Hloverka Novak-Srzić. Namijenjena je javnoj raspravi u kojoj će sudjelovati  značajne osobe iz javnog života a obrađivat će aktualne društvene i političke teme. Prema rezultatima istraživanja, ¾ ispitanika fokus grupa izjasnilo se da bi ponovno željeli gledati emisiju Otvoreno.


Vanjskopolitički magazin OKO GLOBUSA tjedni je pregled najvažnijih događaja u svijetu autorice Elizabete Gojan. Dio tema bit će posvećen i značajnim zbivanjima u regiji.


Dokumentarno-informativni serijal TO JE EUROPA autora Damira Matkovića daje priliku našim gledateljima da sami provjere kako žive građani u Europskoj uniji. Glavni junak emisije je gledatelj HTV-a koji traži odgovor na svoje pitanje vezano za EU, a kamera prati njegov put do odgovora.

Regionalni program dobiva potpuno novi koncept. U projektu će biti uključena kompletna dopisnička mreža HTV-a u Hrvatskoj. Od ponedjeljka do petka emitirat će se Regionalni dnevnik na Drugom programu u 18 sati. Sastojat će se od dva dijela. U prvih 20 minuta pokrivat će se svi najvažniji događaji i teme koji se tiču naših županija. Regionalni dnevnik gledat će cijela Hrvatska, a u sklopu njega bit će i regionalna prognoza koja će, uže nego u ostalim informativnim emisijama, pokrivati prognozu po regijama. U drugom dijelu, od 18.20 do 18.30, gledatelji će moći gledati Županijske panorame koje će se  emitirati iz studija HTV-a u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci, Bjelovaru, Čakovcu te Zadru i Šibeniku i u kojima će gledatelji moći vidjeti regionalne događaje i teme.

DRAMSKE SERIJELoza (scenarist: Vlado Bulić, redatelji: Dario Pleić i Goran Rukavina) dramska je serija u kojoj se kroz obiteljsku intrigu oslikava suvremena gospodarsko-politička stvarnost. Provodi i sprovodi (scenaristi: Branko Ružić i redatelji: Vinko Brešan i Goran Kulenović ) humoristična je serija koja komičnim zapletima i raspletima odražava našu stvarnost, a Stipe u gostima u četvrtoj sezoni jednako će osvajati publiku svojim duhovitim dijalozima i situacijama (scenarist: Ognjen Sviličić, redatelji: Dražen Žarković i Ištvan Filaković). 


HRVATSKI KRALJEVI – igrano-dokumentarno-obrazovni projekt autora Domagoja Burića prikazuje najranije i po mnogočemu najzanimljivije razdoblje hrvatske povijesti od doseljenja Hrvata do kraja vladarske dinastije Trpimirovića u 11. st. U seriji je korištena najmodernija kompjutorska 3D tehnologija te raskošna kostimografska i scenografska izvedba koje pridonose uspostavljanju uzbudljive slike hrvatskoga srednjovjekovlja.    


SVE U 7
novi je kviz rađen prema formatu Risking it all, emitirat će se dva puta tjedno. Koncipiran je na postavkama suprotnim od popularnog Milijunaša.


BITKA ZA VUKOVAR dokumentarna je serija koja u 10 epizoda prikazuje tragediju grada heroja, njegovih stanovnika i branitelja u Domovinskom ratu. Ovu seriju HTV emitira u povodu obilježavanja 20. godišnjice pada Vukovara.    


VRTLARICA, autorska emisija Kornelije Benyovsky-Šoštarić, afirmira aktivan odnos prema prirodi i bavljenje vrtlarstvom te podiže svijest o očuvanju okoliša.


ANIMATIK je serija emisija o umjetničkoj i festivalskoj animaciji unutar koje se, uz razgovore relevantnih gostiju u studiju, prikazuju animirani filmovi. Ovaj sadržaj u skladu je i s preporukama europskih institucija koje potiču proizvodnju animiranih programa zbog važnosti toga segmenta na umjetničkom, gospodarskom i kulturnom planu.


Ove sezone gledatelji HTV-a uživat će u velikim filmskim ostvarenjima. Možemo se pohvaliti uistinu sjajnim filmskim programom. Među ostali na HTV-u ćete gledati King's speach, Slumdog millionaire, The queen.


Na male ekrane stiže i nova sezona serije „Nijemi svjedok“. Hvaljena serija "Prljavi seksi novac" vraća se s drugom sezonom.


Obožavatelji vrhunskih TV serija zasigurno će doći na svoje jer će HTV ove godine prikazati hvaljenu dramsku kriminalističku seriju "The Wire".


Nastavlja se i prikazivanje serije Bez traga, Dr. House ulazi u 6. sezonu, Tračerica u 2., a prikazat ćemo i 8. sezonu serije 24. Očekuje vas i 2. sezona Lark Risea do Candleforda.


Bogat sportski program

Nedjeljom popodne nastavlja s emisijom Olimp. Srijedom prenosimo nogometnu Ligu prvaka, četvrtkom Euroligu. Na HTV-u ćete gledati i Davis cup, Rukometnu ligu prvakinja, Rukometnu ligu prvaka, hokej - Ebel ligu, Svjetsko prvenstvo u gimnastici, Svjetski kup u gimnastici, Svjetski skijaški kup, kvalifikacije nogometne reprezentacije za Euro 2012., Snježnu kraljicu,  Europsko prvenstvo u nogometu, Olimpijske igre u Londonu…