Utakmicu pratilo milijun ljudi!

Prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Izraela u utorak navečer u udarnome terminu imao je rekordnu gledanost – utakmicu je pratilo 22,3 posto opće populacije ili gotovo milijun ljudi!

Naime, trijumf izabranika Slavena Bilića nad Izraelom u kvalifikacijskom susretu za Europsko prvenstvo na svojim je malim ekranima na HRT-u 2 gledalo čak 929.492 gledatelja.

O veoma dobrim rezultatima također govori i podatak o velikom udjelu u gledanosti (SHR) od 49 posto, što znači kako je polovica gledatelja, odnosno svaki drugi koji je u tom trenutku bio pred malim ekranom pratio susret putem HRT-a.

Prijenos utakmice bio je ne samo najgledaniji sadržaj toga dana na svim televizijama, već i najgledaniji sadržaj u posljednjih šest mjeseci na svim nacionalnim televizijama u Hrvatskoj, što znači kako je najgledanija emisija u posljednjih pola godine bila HRT-ova.

HRT ima daleko najbolji Sportski program u zemlji, što pokazuju  i rezultati gledanosti. Da će tako biti i ubuduće, govore i podaci kako smo kupili Europsko prvenstvo u nogometu u Ukrajini i Poljskoj te Olimpijske igre u Londonu, izjavio je Bruno Kovačević, v.d. urednika Sportskog programa HTV-a.