Španjolski tisak: Dinamo težak zadatak

Španjolski tisak je u svojem osvrtu na utakmicu Dinama i Real Madrida, koju je španjolski velikan dobio s 1:0, ocijenio kako se taj susret pokazao mnogo težim zadatkom za Kraljevski klub, nego što se očekivalo, i to uglavnom zbog vratara Modrih Ivana Kelave.

Madrid nije ličio na Madrid na zagrebačkom teritoriju. Igrači Kraljevskog kluba imali su dosta prilika, ali su sve propale krivnjom Kelave, ističe sportski dnevnik Marca. Marca je loše ocijenila igru Realovih igrača u Zagrebu. Sedmicu su jedino dobili Iker Casillas, koji je obranio udarac Ante Rukavine, jedinu Dinamovu priliku, i jedini strijelac na utakmici Argentinac Angel di Maria, dok su ostali igrači loše ocijenjeni.

Angel Di Maria je bio svjetlo u tamnoj noći Madrida na kraju, piše Marca, prenoseći nezadovoljstvo i ogorčenost Realovih igrača sucem utakmice Oddvarom Moenom.

Drugi vodeći španjolski sportski list As također ističe kako utakmica u Zagrebu za Real Madrid nije na kraju ispala kao lagan zadatak kako su očekivali.

I As ističe Kelavu kao zvijezdu utakmice kojeg nisu uspjeli svladati Benzema, Özil i Di Maria, iako su imali izvrsne prilike. Hrvatski je vratar pokazao mješavinu hladnokrvnosti i elastičnosti koju imaju veliki golmani, ističe As.

As piše da je Real Madrid mogao pobijediti 5:0, ali da je na kraju utakmicu završio u patnji. Spominje kontakt Jerka Leke i Cristiana Ronalda u kojem Leko nije kažnjen žutim kartonom, iako je Portugalac imao vidljivo ozlijeđenu nogu.


Jedna od najtežih utakmica

Činilo se da će to biti jednostavna utakmica koju će Real Madrid igrati u fazi grupe, no to se pretvorilo u jednu od najtežih utakmica, piše dnevnik El Mundo. I samo je Di Maria mogao svladati inspiriranog hrvatskog vratara Kelavu koji je skidao sve što je bilo upućeno prema njegovim vratima, dodaje El Mundo .

Malo toga može ostati u sjećanju Reala iz Zagreba jer slika nije lijepa, osim rezultata. Ekipa Josea Mourinha nije ponudila svoju najbolju igru, ali je ipak upisala tri boda. Igrači Dinama igrali su srčano i s dosta snage, zaključak je El Munda.

Real Madrid nije znao držati loptu protiv slabije ekipe Dinama. Samo su vještina Pepa i Carvalha omogućili Realu da izbjegne opasnosti i ode iz Zagreba s tri boda, piše dnevnik El Pais.