Dinamo-Real pratilo 1,1 milijun ljudi

Prijenos nogometne utakmice između Dinama i Real Madrida  u srijedu  navečer u udarnome terminu imao je rekordnu gledanost – utakmicu je pratilo čak 26,5 posto opće populacije (AMR) ili preko milijun ljudi!

Naime, dvoboj zagrebačkih modrih protiv najtrofejnijeg europskog kluba na svojim je malim ekranima na HRT 2 pratilo 1.101. 463. gledatelja.

O iznimno visokoj gledanosti govori i podatak o velikom udjelu u gledanosti (SHR) od čak 59,3 posto, što znači kako je gotovo 60 posto onih koji su u tom trenutku bili pred televizorom pratilo taj susret na HRT-u.

Prijenos susreta Dinamo Real bio je najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama u posljednjih sedam mjeseci, što znači kako je najgledanija emisija od veljače do danas na svim televizijama u svim terminima bila HRT-ova.

Promatrano po regijama,  utakmica se najviše gledala u Zagrebu i to 28,3 posto, zatim slijedi Slavonija sa 25,2 posto, Slavonija, Lika i Primorje sa po  23 posto te Dalmacija sa 19,7.

Također, to je ujedno i najgledaniji sportski događaj u 2011. godini, čime je HRT još jednom dokazao kako može besprijekorno odraditi vrhunske sportske događaje te kako je među javnim televizijama i dalje lider po broju minuta i kvaliteti kada je riječ o sportu.

Iznimno smo zadovoljni odrađenim poslom, ova jesen prepuna je sportskih događaja na HRT-u, od nastupa Hrvatske nogometne reprezentacije, do Dinama u Ligi prvaka, Europskog prvenstva u košarci, te atletike i brojnih drugih sadržaja, izjavio je Bruno Kovačević, urednik Sportskog programa HTV-a.