Izabrana Uprava, počinje restrukturiranje

Programsko vijeće HRT-a i Nadzorni odbor HRT-a na današnjoj su sjednici izabrali drugog člana Uprave, Marka Ugarkovića, rukovoditelja radne jedinice Prodaja, čime je upotpunjena Uprava HRT-a.

Predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac zahvalio je na povjerenju Vijeću i Odboru te dodao: Nemamo vremena za slavlje... Uprava danas kreće s radom, u ostvarivanje onog što smo izrazili u svojim programima. Krećemo u stvaranje jakog, najjačeg hrvatskog medija, a to je HRT - najvjerodostojniji, moderan, multimedijalan...

Dobili smo Upravu kojoj mandat počinje sa sutrašnjim danom, rekla je predsjednica Programskog vijeća Nada Zgrabljić Rotar čiji je prijedlog jednoglasno prihvaćen. Ugarković je izabran s 14 glasova za te jednim suzdržanim.

Na natječaj je pristiglo sedam prijava, od kojih jedna nije bila valjana. Kandidati za člana Uprave bili su: Krešimir Bračić, Ante Rončević, Ornela Čolak, Ana Herman, Borislav Vučković i Marko Ugarković. Prijava Krešimira Kopsejaka bila je nepotpuna jer nije priložio plan rada.

Podsjetimo, na posljednjoj sjednici Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a, održanoj 13. rujna 2011., za člana Uprave izabran je Zoran Mihajlović.

Za izbor člana Uprave javne radiotelevizije bila je potrebna dvotrećinska većina glasova Programskog vijeća i Nadzornog odbora HRT-a, koji ukupno imaju 16 članova.

Prema novom Zakonu o HRT-u, koji je stupio na snagu prošle godine u prosincu, HRT dobiva Upravu koja ima dva člana i predsjednika. Za predsjednika Uprave početkom srpnja dvotrećinskom većinom glasova izabran je dotadašnji privremeni glavni ravnatelj HRT-a Josip Popovac.