Drugi humanitarni tjedan

Na Hrvatskoj televiziji od 10. do 15. listopada nastavlja se humanitarna akcija Uz nas niste sami

U prvom humanitarnom tjednu Uz nas niste sami Hrvatska radiotelevizija medijski je popratila akciju prikupljanja sredstava za pet projekata pod nazivom Pomozimo djeci i mladima.

U drugom humanitarnom tjednu, koji traje od 10. do 15. listopada prikupljat će se sredstva za pomoć osobama sa zdravstvenim poteškoćama. Treći tjedan bi se realizirao krajem studenog i bio bi posvećen suzbijanju nasilja među djecom i ženama.

Tako će se kroz emisije Dobro jutro, Hrvatska i Hrvatska uživo prezentirat pet projekata, te će pritom svaka od udruga imati svoj prezentacijski dan. Uz navedene emisije, u  drugom humanitarnom tjednu, uključit će se i Drugo mišljenje, 8. kat, Normalan život kao i mnoge Informativne emisije, a subota, 15. listopada nakon Dnevnika rezervirana je za specijalnu emisiju Uz nas niste sami. U akciju će se podjednako kao i HTV uključiti i HR.

Među poznatim licima koja podupiru projekt su i Sanja Mikleušević Pavić i Robert Zuber, voditelji  Misije, koji će biti jedni od voditelja završne emisije 15. listopada.


Projekt podupiru poznati sportaši


Ostala poznata lica koja podupiru projekt Uz nas niste sami su Sandra Paović, Ivica Kostelić, Natko Zrnčić-Dim i Mihovil Španja.


Sudjelujte i vi u humanitarnom tjednu pozivom na broj telefona 060 9009.


Zagrebački skijaški savez koji prikuplja sredstva za pomoć Specijalnoj bolnici na Goljaku; Udruga za poticanje razvoja osoba s posebnim potrebama Srce iz Svetog Ivana Zeline kojoj su potrebna  sredstva za izgradnju centra za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom; Humanitarna udruga Korčulansko-Pelješko srce koja prikuplja sredstva za nabavu aparata za ergometriju; Udruga invalida cerebralne paralize Snaga iz Zagreba, koja se bavi rehabilitacijom djece i mladih s neurološkim invaliditetom prikuplja sredstva za integralnu neurorehabilitaciju djece i mladih i Udruga za terapijsko i rekreacijsko jahanje Grabarije-Knin prikuplja sredstva za pomoć osobama s posebnim potrebama.


Uz pozivni centar  organiziran je i koncert na kojem će uz Revijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Saše Nestorovića nastupiti i dati svoj doprinos: Doris Dragović, Davor Radolfi, Danijela Pintarić, Hana Hegedušić, Ricardo Luque, Gazde i Trio Gušti.Voditelji: Sanja Mikleušević i Robert Zuber, Melita Hrengek i Domagoj Novokmet, Mila Horvat i Mirko Fodor, Uršula Tolj i Vjeran Mišurac.

Više informacija potražite na stranici humanitarne akcije "Uz nas niste sami".