Film Krasimira Gančeva na ZFF-u

HTV-ov film Ema bit će prikazana u sklopu Zagreb Film Festivala, u okviru programa Bibijada – programa filmova namjenjenih osnovnoškolskom uzrastu. 

Ema redatelja Krasimira Gančeva i urednice Tanje Kirkhmajer nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije u konkurenciji EBU DRAMA za djecu 2010. dobio je najviše ocjene u svojoj kategoriji. Film je snimio Dragan Ruljančić, za ton se pobrinuo Mladen Šiklić, producentica je bila Sanja Ivančin, skripterka Gorinka Servanti, a  kostimografinja Jasna Zvonković dok je za montažu i obradu zvuka odgovoran Ivica Drnić. U filmu uz Lindu Begonju glume djeca Vida Sever, Ena Beč i Lucija Paprika.

Film prati osmogodišnju Emu, na prvi pogled tihu i povučenu djevojčicu zaljubljenu u svijet svjetla i sjena koje stvara uz pomoć zrcala, vode, staklenih posuda. Jedna je od onih koja sve vidi, a samo rijetki primjećuju nju. Dva događaja promijenit će njezin život: dvije male „opasne“ djevojčice - strah i trepet djece u školi i mamina slomljena noga!

Kad opasne cure Emi otmu lijek za mamu – počinje pustolovina u kojoj ćete sresti vještice, šišmiše, staru napuštenu tvornicu kao mračni zamak. Zločesti postaju dobri, svjetlo pobjeđuju tamu i nastaju nova prijateljstva. 

Termini prikazivanja su:
Srijeda, 19. listopada, kino Europa, 12.30
Srijeda, 19. listopada, kino MSU, 18.30