Korak u život

Svečani koncert Zagrebačke filharmonije i američke operne dive Denyce Graves, koji se održao u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, finale je ovogodišnje humanitarne akcije Korak u život.

Akcija traje do Nove godine, a pokrenuta je kako bi se osigurale stipendije mladima koji izlaze iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji, a žele steći fakultetsku naobrazbu. Naime, u Hrvatskoj godišnje više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završava srednju školu, od kojih velik broj njih ima želju, ali ne i mogućnost, nastaviti s obrazovanjem.

U akciji je dosad ostvareno više od 60.000 poziva te oko 185.000 lajkova.


U znak sjećanja na maestra Šuteja

Denyce Graves zagrebačkoj publici predstavila je niz broadwayskih i hollywoodskih songova iz 1920-ih i 1930-ih - Georgea Gershwina, Jeromea Kerna i drugih poznatih američkih autora. Nove originalne aranžmane za njezin zagrebački nastup priredio je ugledni američki skladatelj i aranžer John Conahan.

Koncert se održao u znak sjećanja na maestra Vjekoslava Šuteja, šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije i velikog prijatelja akcije Korak u život od njezinih početaka. Maestro Šutej bio je i veliki prijatelj Denyce Graves, koji je kao glazbeni direktor Opere u Houstonu potkraj 1980-ih lansirao njezinu međunarodnu karijeru.

U ovogodišnjoj, četvrtoj akciji Korak u život, u organizaciji Rotary Kluba Zagreb Kaptol, sredstva za stipendije čini prihod od prodaje ulaznica za spomenuti koncert, a također se prikupljaju i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9001, lajkovima na Facebooku te izravnim donacijama sponzora.