Povelja HTV studiju Dubrovnik i Radio Dubrovniku

HTV studiju Dubrovnik i Radio Dubrovniku, uz dvadesetu obljetnicu uspješne obrane Dubrovnika, na svečanoj akademiji uručene su povelje za doprinos obrani grada.

HTV studio Dubrovnik i HR Radio Dubrovnik, s još dvadesetak ustanova i tvrtki našli su se na popisu onih subjekata iz civilnoga sektora kojima su organizatori proslave, „Dubrovački branitelji '91.“ odlučili dati posebno priznanje.


Tekst povelje glasi:

OBILJEŽAVAJUĆI DVADESETU OBLJETNICU USPJEŠNE OBRANE DUBROVNIKA 1991. U PRIGODI PROSLAVE DANA DUBROVAČKIH BRANITELJA 2011. SA ZAHVALNOŠĆU PODSJEĆAMO NA VAŠU ULOGU U OBRANI DUBROVNIKA.

U POTPUNOJ OPSADI ZA VRIJEME NAJŽEŠĆE AGRESIJE SRPSKOCRNOGORSKE VOJSKE NA TERITORIJ REPUBLIKE HRVATSKE, NA PODRUČJA TADAŠNJE OPĆINE DUBROVNIK, BEZ OPSKRBE VODOM, STRUJOM I OSTALIM ENERGENTIMA, UZ MALE I TEŠKO OBNOVLJIVE KOLIČINE SIROVINA, REPROMATERIJALA I OPREME, LIJEKOVA I MEDICINSKIH POMAGALA, S OGRANIČENIM BROJEM LJUDSTVA TE STALNO U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI UZ GOTOVO SVAKODNEVNU IZLOŽENOST TOPNIČKOM DJELOVANJU NEPRIJATELJA, USPJELI STE ORGANIZIRATI SVOJE DJELOVANJE I U NEMOGUĆIM UVJETIMA U POTPUNOSTI ZADOVOLJITI OSNOVNE POTREBE STANOVNIŠTVA I BRANITELJA GRADA U NEPRIJATELJSKOM OKRUŽENJU.

ZAHVALJUJUĆI VAŠOJ PODRŠCI I POMOĆI USPJELI SMO ODRŽATI KONAČNU CRTU OBRANE DUBROVNIKA NA POTEZU BELVEDERE-SRĐ-NUNCIJATA-SUSTJEPAN, ZAUSTAVITI MNOGOSTRUKO BROJNIJEG I BOLJE NAORUŽANOG NEPRIJATELJA TE OČUVATI SLOBODNIM POTPUNO OKRUŽENI HRVATSKI TERITORIJ.

VAŠ DOPRINOS USPJEŠNOJ OBRANI DUBROVNIKA U 1991. OSTAT ĆE U TRAJNOJ USPOMENI DUBROVAČKIH BRANITELJA I SVIH SUGRAĐANA KOJI SU S NAMA DIJELILI SUROVU RATNU SUDBINU.

DUBROVAČKI BRANITELJI '91.
Dubrovnik 6. prosinca 2011.