Premijere i nove sezone serija u 2012.

Nova 2012. godina donosi na programe Hrvatske televizije premijere i nove sezone popularnih serija.

U ponedjeljak na Drugom programu u 22:20 sati počinje druga sezona rado gledane i nagađivane serije Tračericasnimljene prema serijalu bestselera za mlade. Gledatelje HRT-a vodimo na elitni Upper East Side na Manhattanu, gdje vladaju bogatstvo i mnogo glamoura. U društvu imućnih učenika privatne srednje škole imaju priliku istražiti sve čari koje im čarobni New York može ponuditi.

Priča o tajanstvenoj djevojci koju svi znaju kao tračericu, a koja otkriva tajne bogatih i slavnih sigurno će zaintrigirati mlađe gledatelje koje zanimaju zapleti prepuni ljubavi i strasti, nestalnih prijateljstava i ljubomore te previranja u imućnom dijelu američkog društva. 
 
Iste večeri, na Drugom programu u nešto kasnijem terminu na televizijske ekrane, trećom sezonom humoristične serije Kalifornikacija, trijumfalno se vraća David Duchovny. Neobična je to i prilično otkvačena priča o avanturama spisatelja Hanka Moodyja koji neuspješno pokušava izbalansirati privatni život i karijeru. Njegova opsjednutost istinom te nekonvencionalno ponašanje stekli su mnoge poklonike te serija ima vjernu publiku koja uživa u njegovim nevoljama iz sezone u sezonu.
 
U utorak, 3. siječnja na Drugom programu kreće 7. sezona humoristične serije Bez oduševljenja, molim!. U ovoj HBO-ovoj seriji koja je osvojila Zlatni globus i Emmy komičar Larry David na duhovit i pomalo ironičan način dočarava nam svoj vlastiti život. U novim nastavcima ponovno nastupaju omiljeni Ted Danson, Vivica A. Fox, Richard Lewis, Bob Einstein, Wanda Sykes i Mary Steenburgen. Uz ponovno okupljanje svih glumaca iz serije Seinfeld - Jerryja Seinfelda, Jasona Alexandera, Julije Louis-Dreyfus i Michaela Richardsa - u sedmoj se sezoni kao gosti pojavljuju i Rosie O'Donnell, Meg Ryan, Elisabeth Shue, Christian Slater i dr. Phil.

U srijedu, 4. siječnja na Drugom programu premijerno emitiramo novu humorističnu seriju Kath&Kim. Riječ je o američkoj inačici australske hit komedije Kath & Kim u kojoj Molly Shannon i Selma Blair glume duhovite i nekonvencionalne majku i kći.

Kath, vesela 40-godišnjakinja i njezina egocentrična kći Kim imaju disfunkcionalan odnos pun ljubavi i mržnje, udaljavanja i zbližavanja. Zaplet počinje kada Kath napokon pronađe ljubav, te kada se njezina princeza Kim, koja je nakon šest tjedana braka napustila muža, odluči vratiti kući.

U četvrtak, 5. siječnja na Drugom programu HRT premijerno prikazuje 8. sezonu iznimno gledane serije CSI: Miami. Nagrađivana forenzička drama brzog tempa u raskošnom okružju i pulsirajućim ritmovima najjužnije američke metropole prati vrhunsku ekipu istražitelja u južnoj Floridi koja se koristi pionirskim dostignućima forenzike i policijskog rada kako bi riješila zločine.

Iste večeri, na Drugom programu u nešto kasnijem terminu počinje emitiranje 5. sezone humoristične serije Uvijek je sunčano u Philadelphiji. U novim epizodama američke humoristične serije pratit ćemo nove pustolovine Charlieja, Maca, Dennisa, Slatke Dee i Franka, petero zgubidana, koji vode pub Paddy's u Philadelphiji. Od hrvanja za vojnike koji se vraćaju iz rata, preko potpore svjetskoj ekonomiji, pa sve do ušuljavanja na državno prvenstvo u bejzbolu, ni u ovoj sezoni vlasnicima puba neće nedostajati spletki.

Vjerujemo da će, u ovako bogatoj ponudi premijera na programu HRT-a, ljubitelji dobrih serija sigurno pronaći nešto za sebe.