"Uz nas niste sami" - 1,72 milijuna kuna

Treći ovogodišnji humanitarni tjedan HRT-a Uz nas niste sami završio je posebnom emisijom na Prvom programu HTV-a. Prikupljeno je 265.000 kuna. U sve tri akcije HRT-a ukupno je prikupljeno 1.720.000 kuna.

U videoprilogu pogledajte što o humanitarnim akcijama HRT-a kažu predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac i glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević.

Ovaj je tjedan bio posvećen suzbijanju nasilja. U programu smo predstavili četiri udruge i njihove projekte: Autonomnu žensku kuću, koja pruža zaštitu ženama i djeci žrtvama nasilja, udrugu Zvuk svjetlosti, koja promiče glazbu u službi sprječavanja nasilja, udrugu "Ti si OK", koja pruža psihosocijalnu i pedagošku pomoć djeci i mladima sa smetnjama i poremećajem u ponašanju, te taekwando klub Susegrad "Sokol", čiji je moto "sportom protiv nasilja".

Humanitarni telefonski broj za akciju Uz nas niste sami je 060 9009, a u pozivnom centru na telefone su se javljale poznate osobe iz javnog, kulturnog i političkog života Hrvatske. 

U emisiji je sudjelovao i državni vrh, predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem i predsjednik Vlade Zoran Milanović. Također tu su bili i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić i ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić.

Uz pozivni centar organiziran je i koncert na kojem su nastupili i dali svoj doprinos: Gabi Novak, Vanna, Feminnem, Connect, Lollobrigida, Psihomodopop, Adastra, Otkazani let i Neki to vole vruće.

U videoprilogu pogledajte što o humanitarnim akcijama HRT-a kažu predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac i glavni urednik HTV-a Bruno Kovačević.