HRT imao najgledaniji novogodišnji program

Hrvatska radiotelevizija imala je najgledaniji Novogodišnji program od svih nacionalnih televizija.

Program za doček započeo je na HRT-u sa specijalnim izdanjem emisije 8. kat Danijele Trbović, koju je gledalo 14,6 posto gledatelja opće populacije (AMR),odnosno 32,4 posto onih koji su u tom trenutku bili pred malim ekranima što znači kako je HRT-ov talk show pratilo 606.339 gledatelja.

Program se nastavio specijalom Ples sa zvijezdama kojega je gledalo 12,7 posto gledatelja (AMR) te 29,1 posto onih koji su u tom trenutku bili pred malim ekranima, odnosno 528.981 gledatelja.

Glazbeni show, također specijal  Pjevaj moju pjesmu gledalo je 13,7 posto (AMR) odnosno 33,6 posto (SHR) ili 569.350 gledatelja.

Zadnji dan u godini HTV1 je gledalo 25% od ukupnog broja gledatelja koji su gledali televiziju i taj dan HTV je ostvario najveći udio u gledanosti svih TV.
U vremenu od 20.00 do 2.00 HTV1 je prosječno gledalo 496.000 gledatelja.
Emisije za doček Nove godine bile su najgledanije upravo na HRT-u.

Najveselija noć počela je kod Danijele u „8. katu“ s posebnim gostima. Upoznali smo anonimne, ali fatalne žene kojima su najpoznatiji autori hrvatske glazbe posvetili neke od najvećih domaćih hitova. Svojih uspomena prisjetile su se Tonka koja nije mogla reći „cvrčak“ te Selma od koje smo saznali „je li se naginjala kroz prozor“. Rajko Dujmić i Željko Bebek izveli su i svima poznate spomenute hitove Tonka i Selma

Po završetku druženja na 8.katu, Daniela je novogodišnji tulum  nastavila u susjednom studiju „Plesa sa zvijezdama“.

Uz Duška i Barbaru,  Danijelu su tamo dočekali njezini natjecateljski rivali Žarko Radić, Davor Gobac, Mila Horvat, Mario Valentić i Sanja Doležal, koji su se borili za titulu pobjednika novogodišnjeg Plesa sa zvijezdama.

U Novu godinu gledatelje je uveo Miroslav Škoro i njegovi gosti serijala „Pjevaj moju pjesmu“.

Svoje pjevačke i zabavljačke sposobnosti pred zvijezdom večeri Oliverom Dragojevićem i članovima žirija Zoricom Kondžom i Sinišom Škaricom odmjerili su: Nina Badrić, Danijela Martinović, Kemal Monteno, Petar Grašo, Barbara Kolar, Goran Navojec, Igor Štimac i Mila Elegović te Tarik Filipović.

Sjajne rezultate gledanosti komentirala je urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi: Zabavni program  odlučio je za novogdišnji doček uz male ekrane svojim gledateljima ponuditi najbolje od svojih  najgledanijih zabavnih emisija  i veliko mi je profesionalno  zadovoljstvo što je kvaliteta Zabavnog sadržaja prepoznata od naših gledatelja i kroz najgledaniji novogodišnji program HTV-a.