Snježna kraljica najgledanija

Prijenos Slalomske utrke Svjetskog kupa održane u četvrtak 5. siječnja na zagrebačkom Sljemenu bio je najgledaniji sadržaj na svim nacionalnim televizijama u svojem terminu. U izravnom prijenosu 1. vožnje muškog slaloma na zagrebačkoj Medvednici u 14 sati i 20 minuta uživalo je 9,54% gledatelja, odnosno njih gotovo 400.000.

Uzbudljiva 2. vožnja u 17 sati i 20 minuta donijela je još veću gledanost, pratilo ju je 11,08% gledatelja, što znači više od 461.000 ljudi. 

Ovo je bio veliki tehnološki pothvat za HRT, pripreme su trajale gotovo dva mjeseca, no iskusna i odlično uigrana ekipa profesionalaca sve je besprijekorno odradila, bio je komentar v.d. urednika Sportskog programa Stjepana Baloga.

Prijenos Snježne kraljice pokrivalo je čak 20 kamera u multiprijenosu, uz dodatnih 5 u domaćem prijenosu. U realizaciji cijelog projekta sudjelovalo je oko 200 ljudi, dodao je redatelj Ranko Varlaj.

Ovogodišnju utrku prenosile su nacionalne televizije iz 25 zemalja, a slika sa Sljemena obišla je sve kontinente. Dodajmo da je prošlogodišnja Slalomska utrka Svjetskog kupa na Sljemenu bila najgledanija utrka Svjetskog kupa, gledalo ju je više od 300 milijuna ljudi.