T. Jurić ne dolazi u Dnevnik

U skladu sa Zakonom o medijima, Dorotea Lazanin Jelenc, rukovoditeljica Odjela za odnose s javnošću HRT-auputila je u ime HRT-a reakciju i demanti na članak tportala pod naslovom Tatjana Jurić u Dnevniku HTV-a vodit će šoubiz vijesti? objavljen 13. siječnja.

U tekstu, naime, stoji: Iako službene potvrde njezinog angažmana nema, neslužbeno iz izvora bliskih Prisavlju doznajemo da je Jurić s HRT-om pregovore obavila i da se ozbiljno prionulo poslu.

U samom članku nema nikakve službene potvrde jer je uopće niste tražili, niti ste informaciju na bilo koji način pokušali provjeriti iz službenih izvora s HRT-a. Da ste to učinili, saznali biste da je informacija potpuno netočna, u cijelosti izmišljena i iskonstruirana, kao što je i cijela vijest.

Dakle, Tatjana Jurić neće voditi ni uređivati nikakve šoubiz vijesti u novom Dnevniku HRT-a, s njom o tome nikada nitko s HRT-a nije razgovarao niti je ikada postojao takav plan, namjera, pa čak ni razmišljanje. U tom smislu konstatacija da se ozbiljno prionulo poslu jednostavno je laž.

Budući da su vaši novinari svakodnevno u kontaktu s Odjelom za odnose s javnošću HRT-a informaciju ste mogli provjeriti da ste željeli profesionalno obaviti novinarski zadatak. Ovako zaključujemo da vam je jedini cilj bio izazvati novu aferu i naškoditi HRT-u zanemarujući osnovna pravila profesije.