Gledatelji se vraćaju HTV-u!

U prosincu je zabilježen znatan porast gledanosti HTV-a. Danas HTV ima 4,2 posto više gledatelja nego što ih je imao u sudenom, kada se uspoređuje s Novom i RTL-om! HTV od prosinca kontinuirano, u skladu s mogućnostima unaprijed zadane sheme, uvodi izmjene i pojačava programske sadržaje, te u skladu s rezultatima istraživanja tržišta i javnoj funkciji preslaguje programsku shemu. Tako je, primjerice, za 20 posto povećano emitiranje dokumentaraca i filmskog programa, a dokumentarci bilježe gledanost u udarnom terminu.

HTV je imao najgledaniji program za parlamentarne izbore i najgledaniji novogodišnji program. Vikendom je najgledanija televizija u zemlji. Taj se trend širi i na ostatak tjedna. Zabavni, dokumentarni i filmski program bilježe sve bolje rezultate, sportski je konstantno među najgledanijima. Informativnom se programu gledatelji bez izuzetka okreću uvijek kada je riječ o najbitnijim događajima za Hrvatsku. 


Na ekrane stižu hit serije i nove sezone popularnih uspješnica

HTV će od 1. svibnja premijerno emitirati iznimnu ratnu seriju The Pacific, vrhunsko ostvarenje snimljeno u produkciji Stevena Spielberga.  Od 5. veljače na program HTV-a stiže druga hit premijera - kostimirana serija Downton Abbey, nagrađena sa 6 Emmyja, Zlatnim Globusom i 12 drugih nagrada. Od 7. veljače počinje se emitirati 8. sezona hit serije 24, tijekom travnja stiže i nova, 4. sezona popularnih Momaka s Madisona, 20. veljače počinje emitiranje 5. sezone serije Zločinački umovi, a od 27. siječnja, petkom navečer, 8. sezone Buđenja mrtvih. Od 3. veljače na ekrane se vraća Peti dan, a u veljači na program ponovno stiže i Euromagazin. Misija će se emitirati u novom terminu - srijedom od 20 sati.


"Ružiona" i "Rekonstrukcija" Roberta Knjaza

Od 7. veljače počinje se prikazivati glazbena emisija s tematikom rock kulture - Ružiona. Iz Zabavnog programa u veljači stiže još jedna nova emisija -  Rekonstrukcija Roberta Knjaza. Kombinacijom glazbe i razgovora Rekonstrukcija pred kamere dovodi domaće kantautore i bendove te njihove hitove. Ideja je da voditelj emisije Danijel Bilić i gosti posjete lokacije koje su povezane s pojedinom pjesmom te objasne kako su nastajali legendarni hitovi. U veljači slavimo 20. rođendan Dore, Nina Badrić i Zabavni program obećavaju  dvije sjajne večeri i predstavnika s velikim izgledima za dobar rezultat. U ožujku na naše ekrane stiže veliki show Do posljednjeg zbora, u kojem prvi put tražimo najomiljeniji zbor u Hrvatskoj.


Pratimo Euro i Olimpijske igre

Tijekom lipnja održava se Europsko prvenstvo u nogometu u Poljskoj i Ukrajini, a HTV će prenositi sve utakmice. Drugi najvažniji sportski događaj su Olimpijske igre potkraj srpnja i početkom kolovoza, koje ćemo pratiti cjelodnevnim programom - prijenosima, javljanjima reportera i emitiranjem iz studija u Londonu.


Vrhunski dokumentarci i premijere hitova

Od 6. siječnja petkom navečer na Prvom programu HTV je uveo novi termin - Ciklus hrvatske kinoteke. Također, petkom navečer na Prvom, u ciklusu Odabrao Đelo Hadžiselimović, uveden je termin za izvrsne dokumentarce. HTV je počeo emitirati i dokumentarnu seriju Tito - posljednji svjedoci testamenta Lordana Zafranovića – intimnu priču o Titovu životu u 13 epizoda. Strani program HTV-a od početka godine, u novom filmskom terminu - Ciklusu pobjednika Oscara, do početka ljetne sheme planira emitiranje 20-ak iznimnih filmova. Emitira se i intrigantna serija Najmoćnije žene svijeta, o najvećim ženskim ikonama 20. stoljeća.

I na Drugom programu HTV-a počelo je emitiranje novih serija i premijera namijenjenih svim skupinama gledatelja. Od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati HTV 2 emitira novu emisiju In medias res, u kojoj autor projekta Petar Vlahov analizira najvažniji događaj dana i koja je, uz sve kritike i primjedbe, utrostručila gledanost termina. Na programu su i premijere te nove sezone Tračerice, Kalifornikacije i serije Bez oduševljenja, molim!. Počela se emitirati i nova humoristična serija Kath&Kim, zatim 8. sezona serije CSI: Miami, 5. sezona humoristične serije Uvijek je sunčano u Philadelphiji, novi nastavci hit serije Hotel Babylon te 2. sezona hit serije Glee. Od 7. siječnja HTV prikazuje i ciklus jednog od najpoznatijih filmskih autora današnjice – glasovitog Michaela Moorea. Premijerno se emitira i hit serija Top Gear