HRT opet najgledaniji

Rukometna utakmica Hrvatska-Srbija sa 31,7 posto AMR-a najgledaniji tv sadržaj na svim televizijama od početka 2011. do danas

Hrvatska radiotelevizija i ovog je vikenda bila najgledanija nacionalna televizija u Hrvatskoj, pa je tako među deset najgledanijih emisija tijekom proteklog vikenda čak njih sedam bilo HRT-ovih.

Najgledanija od sedam HRT-ovih ovog vikenda bila je i borba za treće mjesto u rukometu između Hrvatske i Španjolske, koju je gledalo 19,7 posto opće populacije, (AMR) odnosno 820.879 gledatelja.

Plodovi zemlje i dalje imaju visoku gledanost, pa je tako zadnja emisija zabilježila gledanost od 17,8 posto AMR-a, odnosno 739.247 gledatelja. Među HRT-ovim emisijama za vikend koje su gledatelji najviše pratili bile su i prijenos rukometne utakmice između Srbije i Danske, 17,7 posto AMR-a, Dnevnik u podne u nedjelju, 17,3 posto AMR-a, proglašenje pobjednika Europskog prvenstva u rukometu sa 16,0 posto AMR-a, sportska emisija Olimp sa 15,5 posto AMR-a kao i središnji Dnevnik u nedjelju sa 13,9 posto AMR-a.

Kada se pak promatra cijeli prošli tjedan, od 23. do 29. siječnja,HRT-ov udio među najgledanijim emisijama bio je  još i veći. Tako je među deset najgledanijih domaćih emisija u prošlom tjednu njih osam bilo na HRT-u.  Uvjerljivo najgledaniji sadržaj prošloga tjedna bio je prijenos rukometne utakmice između Hrvatske i Srbije kojega je pratilo rekordnih 1.3 milijuna ljudi, odnosno 31,7 posto opće populacije (AMR).

Posebno zanimljivo je kako je ta utakmica bila gledanija od bilo kojeg sadržaja na svim nacionalnim televizijama u cijeloj 2011. godini, te kako je ujedno i najgledaniji sadržaj na nacionalnim svim televizijama od početka 2012. godine. Među najgledanije sadržaje prošloga tjedna ušla je također i utakmica za treće mjesto Hrvatska-Španjolska.

Inače, gledatelji HRT-a pokazali su izniman interes za prijenose utakmica Europskog prvenstva u rukometu, koje je u pratilo od pola milijuna pa do 1,3 milijuna gledatelja, odnosno od 12,6 posto do 31,7 posto AMR-a.