HRT pod opsadom zbog dr. Oza

Otkad je 14. prosinca Hrvatska televizija počela s emitiranjem popularnog talk showa Dr. Oz, u službu za gledatelje počelo je pristizati mnoštvo pohvala, upita i prijedloga vezanih uz simpatičnog doktora.

Tako mnoge gledateljice putem maila ili pisama šalju pohvale emisiji te pozdrave dr. Ozu navodeći kako je vrlo šarmantan, drag i ljubazan. No, još je zanimljivije da zajedno s pohvalama stižu i medicinske dijagnoze gledatelja koji traže njegov savjet za različite bolesti. Nekoliko gledateljica čak je zamolilo Hrvatsku televiziju da njihova omiljenog doktora s televizijskih ekrana pozove u goste te da bi ga one voljele osobno upoznati.

U službi za gledatelje Hrvatske televizije navode da se još nisu susreli s tako velikim brojem pohvala i pozitivnih komentara vezanih uz show koji se bavi medicinskom tematikom. Ovakav fenomenalan interes pokazuje da je najpopularniji američki doktor brzo osvojio i hrvatske gledatelje.

Oduševljen takvim prijmom showa kod hrvatske publike, tim dr. Oza poslao je HTV-u mnoštvo promotivnih materijala koji su u emisiji Iza ekrana podijeljeni vjernim gledateljima. 

Da je dr. Oz postao neosporni miljenik hrvatske publike dokazuju i podaci o gledanosti. Njegov show koji se prikazuje radnim danom u 13.15 na Prvom programu postao je ove godine najgledaniji sadržaj u svom terminu. S početnih nešto više od 3 posto gledanosti sredinom prosinca, popularni show simpatičnog doktora udvostručio je gledanost. Tako je nadmašio oštru konkurenciju sapunica i igranih sadržaja na ostalim televizijama.

Ovakav fenomenalan uspjeh kod ženskog dijela publike pokazuje da ni Hrvatice nisu ostale imune na neodoljivi šarm dr. Oza.