Dnevnik u podne najgledaniji!

HTV-ov Dnevnik u podne najgledanija emisija ovog tjedna!

Dnevnik u podne HRT-a ovoga je tjedna bio najgledanija emisija na svim nacionalnim televizijama u Hrvatskoj promatrano po udjelu u gledanosti (SHR). To znači kako je najveći postotak gledatelja koji su ovog tjedna bili pred svojim malim ekranima gledalo upravo ovu HRT-ovu informativnu emisiju.

Prema podacima o gledanosti od ponedjeljka do četvrtka, SHR Dnevnika u podne kretao se između 62,2 posto pa do iznimno visokih 69,4 posto, što znači kako je gotovo 70 posto svih gledatelja koji su gledali neku emisiju gledalo upravo HRT.

Dnevnik u podne nastavlja svoj uzlazni trend te je postao najgledanija emisija u dvije kategorije – kao  općenito najgledanija emisija na svim televizijama te kao najgledanija informativna emisija.

Dnevnik u podne također je pri vrhu najgledanijih emisija na svim televizijama gledano na općoj populaciji (AMR), a gledanost se kretala između 13,5 do 15,3 posto odnosno između 563.427 do 636.017 gledatelja.

Sjajne rezultate komentirao je v.d. urednik Informativnog programa HTV-a Dražen Miočić. Očit je napredak od kada na Dnevniku radi nova mlada ekipa novinara i urednika. To je emisija sa jakom tradicijom koja prva donosi pregled svih relevantnih događaja u danu, rekao je Miočić. Na unapređenju Dnevnika radio se svakodnevno, sve je više reportaža i uključenja uživo a informacije se ne plasiraju samo na razini vijesti već se podrobnije obrađuju, dodao je.

Trend rasta gledanosti pokazuje kako gledatelji sve više traže kvalitetne, precizne i točne informacije već u sredini dana, odnosno ne čekaju samo večernje informativne emisije.