Dva desetljeća emisije "Mir i dobro"

Najdugovječnija emisija Religijskog programa MIR I DOBRO slavi 20. rođendan!

Ovaj informativni i mozaični magazin prati događaje vezane uz djelovanje i život Katoličke crkve u svim njezinim segmentima, u domovini i u inozemstvu.

Cilj emisije je upoznati ljude s djelovanjem Crkve, kako na vjerskom tako i na društvenom planu te ih potaknuti na solidarnost i na osjećaj odgovornosti prema drugima.  

Prva emisija Mir i dobro emitirana je u nedjelju - 23. veljače 1992., u 13.20 uživo na Prvom programu Hrvatske televizije. Bila je zamišljena kao informativna i interkonfesionalna. Prvi su urednici bili pater Tonči Trstenjak i Augustin Bašić. Emisiju je vodio, a kasnije i uređivao Neno Kužina, koji je 1995. dobio i kolegicu voditeljicu Petru Pajdaković. Danas emisiju naizmjence uređuju Iva Lerotić i Niko Kostanić, uz neizostavne voditelje Helenu Knezić i Dragu Celizića.

Prisavska dvadesetogodišnjakinja veliku zahvalnost duguje svojim urednicima i požrtvovnim i predanim novinarima, u Zagrebu i onima diljem dopisništava i TV centara. Iza emisije stoji i veliki broj ljudi iz produkcije, organizatora, realizatora i asistenata, dodala je jedna od urednica Iva Lerotić.

Emisiju Mir i dobro gledajte nedjeljom na Prvom programu Hrvatske televizije u 17 sati i 15 minuta.