I dalje gledanosti HTV-a raste

Hrvatska televizija nastavlja s trendom rasta gledanosti na oba svoja kanala. HTV u siječnju ima povećan udio u gledanosti nacionalnih televizija za 5% u odnosu na studeni prošle godine.

Negativni trendovi zaustavljeni su još u prosincu, kada je rast bio 4,2%, a posljednji podaci pokazuju kako se tadašnji pozitivni trendovi nastavljaju.
Rastu gledanosti pridonijela je stabilnost programske sheme te uvođenje mnogobrojnih novih sadržaja.

Od siječnja, naime, gledatelji na HTV-u mogli gledati Ciklus hrvatske kinoteke, ciklus sjajnih dokumentaraca Odabrao Đelo Hadžiselimović, dokumentarnu seriju Tito - posljednji svjedoci testamenta, intrigantnu dokumentarnu seriju Najmoćnije žene svijeta i Ciklus pobjednika Oscara.

Dana 5. veljače počelo je emitiranje svjetskog hita serije Downton Abbey nagrađene sa šest Emmyja, Zlatnim globusom i 12 drugih nagrada. Počela je i Knjazova Rekonstrukcija.

Od  7. veljače prikazivati se počela nova glazbena emisija s tematikom rock kulture - Ružiona, a veljaču na HTV-u obilježili su i finale showa Zvijezde pjevaju te Dora 2012. – na kojoj je Nina Badrić predstavila pjesmu s kojom će nas predstavljati u Azerbajdžanu.

Počeo je i novi projekt Informativnog programa In medias res, a među najgledanijim emisijama na svim televizijama u ovom je razdoblju bio podnevni Dnevnik HTV-a, koji bilježi iznimno visok udio u gledanosti (SHR) koji doseže i do 70%.


HRT