HRT najgledaniji tijekom vikenda

Među deset najgledanijih emisija u nedjelju šest je bilo HRT-ovih!

Hrvatska radiotelevizija i ove je nedjelje bila najgledanija nacionalna televizija pa je tako među deset najgledanijih emisija njih šest bilo HRT-ovih. Pritom je posebice značajno kako su sve emisije HRT-ove, odnosno nije se radilo o licencnim proizvodima.

Listu najgledanijih HRT-ovih emisija predvode Plodovi zemlje, koje je gledalo 18,8 posto gledatelja opće populacije (AMR) ili 780.940 ljudi, te preko polovice onih koji su u tom trenutku bili pred malim ekranom, odnosno 55,7 posto SHR.

HRT-ov Dnevnik u podne nastavlja trend najgledanije informativne emisije na svim televizijama po udjelu u gledanosti (SHR) od 56,3  posto uz također visoku gledanost na općoj populaciji (AMR) od 17,4 posto, odnosno 723.097 ljudi.

Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića sa 14,2 posto AMR-a odnosno 589.701 gledateljem te 40 postotnim udjelom u gledanosti i dalje je prvi vrhu najgledanijih emisija nedjeljom na svim nacionalnim televizijama. Među prvih deset bile su i More, Dnevnik i Lijepom našom.

Također, HRT je u nedjelju na oba svoja kanala imao najveći cjelodnevni udio u gledanosti,  22,6 posto za HRT 1  te 10,3 posto za HRT 2.