Promjene u IP-u HTV-a

Hrvatska radiotelevizija nastavlja s poboljšanjima u programu. Već od 5.ožujka kreću produžene i poboljšane Vijesti u 17 u trajanju od 20 minuta koje će se emitirati i vikendom, kada će trajati 15 minuta. Vijesti će voditi Kristina Validžić i Goran Brozović a urednice su Stela Kolar Borovčak i Sanja Gvozdanović.  Koordinator projekta je Zoran Šprajc.

Emisija Hrvatska uživo više se neće prekidati i emitirati u dva dijela. Naime, prije Vijesti u 17 prikazivat će se TV kalendar, a Hrvatska uživo emitirat će se nakon Vijesti i trajat će 60 minuta, od 17.20 do 18.20. Nakon toga, program se nastavlja emisijom 8. kat Danijele Trbović.

Promjene će od 5. ožujka doživjeti i  Dnevnik u 19.30 koji će trajati 45 minuta, do 20.15. Produljeni Dnevnik tako će nuditi više sadržaja iz vanjske politike i kulture, a nešto duže trajat će sport i vremenska prognoza.

Dnevnik će raditi 20-ak najboljih HRT-ovih reportera (Anka Bilić Keserović, Tatjana Munižaba, Katarina Periša Čakarun, Petar Vlahov,  Dragan Nikolić, Josip Šarić, Elizabeta Gojan, Anja Konosić, Ivana Dragičević Veličković, Mirjana Posavac, Dražen Ilinčić, Nevena Rendelli, Eugen Husak, Nataša Ban Leskovar, Stela Kolar Borovčak, Marina Job, Mladen Sirovica, Zrinka Turalija Kurtak, Marijana Podgorelec) pojačanih Mirjanom Rakić i Mladenom Stubljarom.

Dnevnik Plus radit će Aleksandar Stanković.

Sve informativne emisije teme i goste slagat će kao cjelinu po vertikali, od jutra prema središnjem Dnevniku koji će ih obrađivati najkompletnije, dok će Dnevnik 3 nastaviti ambiciozno otvarati teme sutrašnjeg dana.