Plodovi zemlje najgledaniji

Hrvatska radiotelevizija i ove je nedjelje, 4. ožujka,  bila najgledanija nacionalna televizija, te je među deset najgledanijih emisija u nedjelju njih šest  bilo HRT-ovih.

Pri tom je posebice značajno kako su sve emisije HRT-ove, odnosno nije se radilo o licencnim proizvodima.

Listu najgledanijih HRT-ovih emisija predvode Plodovi zemlje, koje je gledalo 15,8 posto gledatelja opće populacije (AMR) ili 657.383 ljudi, te preko polovice onih koji su u tom trenutku bili pred malim ekranom, odnosno 56,4 posto SHR.

HRT-ov Dnevnik u podne nastavlja trend najgledanije informativne emisije na svim televizijama po udjelu u gledanosti (SHR) od 56,1  posto uz također visoku gledanost na općoj populaciji (AMR) od 14,7 posto, odnosno 611.820 ljudi. 

Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića sa 12,3 posto AMR-a odnosno 511.470 gledateljem te 40 postotnim udjelom u gledanosti i dalje je prvi vrhu najgledanijih emisija nedjeljom na svim nacionalnim televizijama. Među prvih deset bile su i More, Dnevnik i Lijepom našom.

Također, HRT je u nedjelju na oba svoja kanala imao najveći cjelodnevni udio u gledanosti,  22,2 posto za HRT 1  te 8,6 posto za HRT 2.