Ispod površine - triler s elementima horora

27. prosinca na HRT - HTV 1 u 20:05 (12)

Profesor Norman Spencer, znanstvenik zaposlen na fakultetu, sve je zabrinutiji za svoju ženu Claire. Claire je bila koncertna čelistica, više ne nastupa, a godinu ranije imala je niz nesreća. K tome je svoju kćer, Spencerovu pokćerku, poslala na koledž. Sada Claire priča o glasovima koje čuje i neobjašnjivim događajima u njihovoj kući i oko nje. Na površini jezera pokraj kuće priviđa joj se lice mlade žene.

Preplašena Claire vjeruje da taj događaj ima veze s bračnim parom iz susjedstva, osobito otkako je žena nestala bez logičnog objašnjenja. Spencer uspije nagovoriti Claire da ode psihijatru, kojemu ona povjeri da misli da kuću opsjeda duh. Njegov je savjet da pokuša uspostaviti vezu s duhom. Prema njegovom savjetu i uz prijateljičinu pomoć, Claire pokušava otkriti istinu.

Film (What lies beneath, 2000.) s Harrisonom Fordom i Michelle Pfeiffer u glavnim ulogama bio je veliki hit u kinima i osvojio je više nagrada, među kojima Blockbuster Enterteinment Award za najboljeg glavnoga glumca i glumicu, a bio je nominiran kao najbolji horor za nagrade Saturn i Golden Trailer. Scenarij su napisali Sarah Kernochan i Clark Gregg, a film je režirao Robert Zemeckis.