Pikantne holivudske priče - drama s elementima humora

8. lipnja na HRT - HTV 2 u 23:10 (12)

Poput furioznog mlina koji melje sve na što naiđe, teče tjedan dana u životu producenta Bena, koji se bori s uvrnutim redateljem Brunellom da pristane na izmjene u filmu, jer ako ne pristane, film neće biti prikazan u Cannesu i na njemu će svi izgubiti milijune dolara, što hladna šefica studija Lou Tarnow neće dopustiti.


Bori se i sa zvijezdom svog novog filma, Bruceom Willisom, koji se udebljao i ne želi obrijati bradu, iako izgleda kao Grizzly Adams a ne kao Bruce, miljenik publike. Benova kći iz prvog braka ima uplakane oči, a ne želi reći što joj je, zadnja žena - žive razdvojeno, iako se još vole - vara ga s piscem kojega Ben prepozna po čarapi zaboravljenoj pod krevetom. Iznad svega toga je smrtni strah od neuspjeha...

Holivudski producent Art Linson ima reputaciju filmaša koji zna izabrati dobre priče i scenarije, privući najdarovitije autore i glumce i producirati filmove koji dobivaju pohvale filmskih krugova, odlične kritike i popularni su kod publike (Nedodorljivi, Vrućina, Klub boraca, Na rubu, Žrtve rata, Život ovog dječaka). Godine 1995. Linson je objavio svoju prvu knjigu, A Pound of Flesh: Perilous Tales of How to Produce Movies in Hollywood, a sedam godina kasnije i drugu, rječitog naslova What Just Happened? Bitter Hollywood Tales From the Front Line (Što se to upravo dogodilo? Gorke holivudske priče s prve linije fronte).

Prema toj je autobiografsko-memoarskoj knjizi snimljen američki film "Pikantne holivudske priče" -  WHAT JUST HAPPENED, 2008., u kojemu su, po Linsonovom običaju, okupljene najveće holivudske zvijezde, među kojima su Sean Penn i Bruce Willis, a glume sami sebe.

Uloge: Robert De Niro, Sean Penn, Catherine Keener, Bruce Willis, John Turturro, Robin Wright Penn, Kristen Stewart, Stanley Tucci, Michael Wincott
Scenarist: Art Linson (prema svojoj knjizi)
Redatelj: Barry Levinson