Trokut osvete - kriminalističko-psihološka drama

14. prosinca na HRT - HTV 2 u 21 sat


Iako se teško sjetiti uloge u kojoj Edward Norton nije odličan, u ovom filmu dao je možda jednu od svojih najboljih uloga, kao logoreični, amoralni i psihički nestabilan prijestupnik.


Milla Jovovich standardno je izvrsna u ulozi privlačne zavodnice, a Robert De Niro uvjerljiv je i impresivan u ulozi enigmatskog Jacka Mabryja.

Kriminalističku dramu Stone režirao je 2010. John Curran (Praise, We Don't Live Here Anymore, Oslikani veo), prema scenariju mladog pisca i glumca Angusa MacLachlana, koji je već svojim prvim scenarijem za dugometražni film, Junebug, nominiran za više uglednih nagrada. Stone je njegov drugi scenarij.

                                                * * *

Jack Mabry ima samo nešto više od mjesec dana do mirovine, pomalo predaje posao kolegici koja će ga naslijediti u poslu, no htio bi završiti slučajeve na kojima još radi. Jedan od njih je zatvorenik Gerald Stone Creeson, koji je osuđen za palež, a oslobođen je od optužbe da je ubio djeda i baku, iako nije posve sigurno da nije kriv. Creeson ima lijepu, mladu i zavodljivu ženu, Lucettu. Dogovori se s njom da zavede Jacka i tako ga privoli da napiše povoljan izvještaj, kako bi bio pušten iz zatvora.