HRT najgledaniji u tromjesečju

HRT je najgledanija nacionalna televizija u prva tri mjeseca 2012. godine!

Hrvatska radiotelevizija u prvom je tromjesečju ove godine bila najgledanija televizija u Hrvatskoj kada se promatra udio HRT-a u ukupnoj gledanosti triju televizija s nacionalnom koncesijom.

Prema  podacima AGB Nielsena, ukupan udio HTV-a (oba kanala, HTV 1 i HTV 2) u siječnju iznosio je 31,7 posto, što je 8 posto više od prve slijedeće i dvostruko više od treće televizije s nacionalnom koncesijom. HRT s 30,2 posto SHR-a zadržava status najgledanije televizije i u veljači, dok se u ožujku trend dobre gledanosti nastavlja s 26,8 posto SHR-a.

Podaci o gledanosti za prva tri mjeseca ove godine također otkrivaju kako je najgledanija informativna emisija na svim trima televizijama HRT-ov Dnevnik u podne. Ta je emisija u navedenom vremenskom razdoblju probijala rekorde, dosežući SHR od gotovo 70 posto, što znači kako ju je gledalo 70 posto svih onih koji su u tom trenutku bili pred malim ekranima.

Gledanost Dnevnika u podne kretala se između 50 i 70 posto SHR-a. Gledano na općoj populaciji (AMR), Dnevnik u podne kretao se između 10 i 20 posto, odnosno između 416.000 i 832.000 gledatelja.

Pored Dnevnika u podne, emisije HRT-a s kontinuirano visokom gledanošću su Plodovi zemlje, koju je u prosjeku pratilo oko 700.000 gledatelja, uz SHR od 50 posto. Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića svake je nedjelje pratilo u prosjeku oko 545.000 gledatelja, te emisija More, uz Dobro jutro, čak je povećala gledanost u odnosu na prošlu godinu.

Kada se govori o gledanosti svih televizija u odnosu na prijašnje godine, treba imati na umu da se samo tijekom prošle godine za čak 12 posto povećela gledanost tzv. others-a (National Geographic-a, Fox-a, sportskih, dječjih kanala…..).