Atraktivan olimpijski program

HRT za ljetnu shemu priprema 70 posto premijernog programa u udarnom terminu!

Gledatelje očekuju sportski spektakli EURO 2012. i Olimpijske igre!


Hrvatska radiotelevizija u srijedu je predstavila glavne smjernice svoje ljetne sheme, koju će obilježiti dva velika sportska događaja – Europsko prvenstvo u nogometu i Olimpijske igre u Londonu.

Predstavljajući ljetnu shemu, glavni urednik Hrvatske televizije Bruno Kovačević rekao je kako će ovoga ljeta u udarnome terminu dominirati premijerni program, za razliku od prošlih ljeta kada je bilo više repriza. Ovoga će ljeta na malim ekranima HTV-a biti 70 posto premijernog programa i 30 posto repriznog u udarnome terminu, dok je prije taj omjer bio obrnut, najavio je Kovačević. 

Dodao je i kako će neki sadržaji na zahtjev gledatelja biti premješteni iz ranijeg dnevnog u udarni termin (prime time, između 18 i 22 sata), poput iznimno dobro prihvaćene serije Dr. Oz, koju ćemo tako ponovno gledati u kasnijem terminu. Ljeto će donijeti brojne premijere dokumentarnih filmova, serija i igranih filmova, a na malim ekranima ponovno ćemo vidjeti i neke legendarne dječje serije poput Lažeš, Melita, Ne daj se, Floki i drugih. S približavanjem početka ljetne sheme, HRT će o svim sadržajima davati sve više informacija. Također, nastavlja se i ciklus hrvatskog i europskog filma, ali u ranijim terminima.

Glavni sportski sadržaji ovoga ljeta na HRT-u su Europsko nogometno prvenstvo u Ukrajini i Poljskoj te Olimpijske igre. HRT će tako emitirati čak 150 sati programa za EURO i oko 220 sati za Olimpijske igre. Na EURU 2012. igra se 31 utakmica, a HRT će izravno prenositi sve susrete, osim onih u 3. kolu po skupinama koji se igraju istodobno, no njih će se moći vidjeti u snimkama. 

Prijenose utakmica komentirat će urednik Sportske redakcije HTV-a Stjepan Balog, Drago Ćosić, Saša Sušec i Krešimir Čampa. Hrvatske nogometne reprezentacije nije bilo na zadnjem velikom natjecanju, stoga smo sigurni da će naš nastup na EURU biti iznimno gledan, rekao je Stjepan Balog. Među stručnim suradnicima bit će Otto Barić, Igor Štimac, Goran Vlaović i drugi. Nogometno prvenstvo HRT će pratiti iz dvaju studija - Studija 7 na Prisavlju te studija koji će biti smješten u kampu hrvatske reprezentacije. Na projektu EURO 2012. bit će angažirano 45 zaposlenika HRT-a.

Olimpijski program bit će posebno atraktivan. Zamišljeno je da se Igre prate po tzv. atenskom modelu iz 2004. godine, što znači da se sav program (komentiranje, studijske emisije, obrada, montaža i slanje) emitira iz međunarodnog centra u Londonu. Kroz olimpijski program gledatelje HRT-a  vodit će voditeljice koje su se već dokazale u vođenju velikih sportskih događaja - Mila Horvat, Lana Banely i Mirna Zidarić.

Komentatorsku ekipu čine Mićo Dušanović, Slavko Cvitković, Drago Ćosić, Bruno Kovačević, Stjepan Balog, Saša Sušec, Viki Ivanović i Mario Šapit. Među reporterima tu su Boris Jelavić, Mihovil HorvatDaniel Križ. Na projektu Olimpijskih igara neposredno će raditi više od 60 zaposlenika HRT-a.