Vrh svjetske produkcije na HTV-u

Planet Zemlja, Žica i Prikraćeni najbolje ocijenjene serije! Najjače adute svjetske TV produkcije gledate na HTV-u!

Najuglednija i najpoznatija svjetska internetska stranica posvećena filmovima i serijama IMDB ponudila je fanovima da ocijene svoje omiljene serijale. Kriterij je bio da pojedinu igranu ili dokumentarnu seriju mora ocijeniti najmanje 5 000 gledatelja.

Najbolja serija prema izboru gledatelja IMDB-a je dokumentarno BBC-jevo remek-djelo Planet Zemlja, slijedi je kultna krimi serija Žica, a na trećem je mjestu dramska serija Prikraćeni. Ove tri hit serije hrvatski fanovi gledali su na programu Hrvatske televizije. Isto tako, u fantastičnih prvih deset po izboru gledatelja svoje su mjesto izborile još tri hit serije emitirane na programu HRT-a.

Tako je na 6. mjestu Obitelj Soprano serija koja je obarala rekorde gledanosti u SAD-u, ali i stekla brojne hrvatske fanove. Na 8. mjestu je dokumentarna serija Zona sumraka, čije su neobične i pomaknute zaplete pratile generacije gledatelja. Deveto mjesto najboljih zauzeo je kultni Leteći cirkus Montyja Pythona, serija koja je ostavila neizbrisiv trag u povijesti televizije.

Kako ove serije obožava i hrvatska publika, tako još jednom možemo potvrditi da smo u skladu sa svjetskim trendovima i da, naravno, vrh svjetske produkcije gledamo na programu Hrvatske televizije.