Dvadeset im je godina tek!

U petak 27. travnja prikazana je 5.273 emisiju Dobro jutro, Hrvatska, koja je time i službeno zakoračila u 21. godinu emitiranja!

Emisija koja je svakoga radnog dana s vama već od 7 ujutro, prije 20 godina bila je zamišljena kao mozaični projekt, a to je ostala i do danas. U njezinu prvom izdanju, 27. travnja davne 1992. godine, ujutro su vas pozdravili Marija Nemčić i Ivica Zadro. Otada su voditeljska lica u velikom broju prodefilirala kroz jutarnje sate. Među njima bili su i Helga Vlahović-Brnobić, Denis Latin, Mirela Sršić, Saša Milošević, Darja Marjanović, Darko Janeš.

Emisiju su vodili i Mirna Berend, Drago Celizić, Željka Fatorrini, Ana Brbora-Hum, Barbara Kolar, Željko Tomac, Oliver Mlakar, Marinko Leš, Aleksandra Mindoljević, Marta Šimić Mrzlečki, Duško Ćurlić, Tihomir Ladišić, Ivana Prohić, Mario Sedmak, Branko Uvodić i mnogi drugi.

Danas su prepoznatljiva tri para koja vam zažele Dobro jutro - Blaženka Leib i Mirko Fodor, Karmela Vukov-Colić i Davor Meštrović te Melita Hrengek i Domagoj Novokmet.


U nastavku pogledajte video najdugovječnije špice emisije za koju je tekst napisao Stevo Cvikić, a glazbu Rajko Dujmić. Pjesmu izvodi Maja Blagdan.


Emisija na ležeran način gledatelje svih dobnih skupina informira o mnogim aktualnim i važnim događajima i temama. Pritom nudi informacije o vremenu, stanju na cestama, vijesti, teme iz svakodnevnog života vezane uz svijet financija, samopomoći, obrazovanju, zdravlja, sporta, ali i kulture, mode i filma.

Uz informativni i edukativni sadržaj, teme iz civilnog društva, ljudskih prava, ravnopravnosti spolova i prava djeteta, emisija se bavi i zabavom promovirajući hrvatsku glazbu.

Osim što je poslužila kao svojevrsna škola generacijama novinara HRT-a, dnevno emitirajući velik broj reportaža iz cijele Hrvatske, kroz njezin je studio prošlo i tisuće zanimljivih gostiju.

Sretan rođendan!