Nagrada "Joško Martinović"

Ivani Dragičević-Veličković dodijeljena nagrada za najbolju reportažu "Joško Martinović". U sklopu obilježavanja Dana HRT-a, 15. svibnja u studiju 9 dodijeljena je nagrada "Joško Martinović" koja se dodjeljuje djelatnicima Hrvatske radiotelevizije za najbolju reportažu emitiranu u protekloj 2011. godini.

Ove je godine nagrađena novinarka Ivana Dragičević-Veličković za reportažu pod nazivom „Antiglobalistički prosvjedi u Francuskoj“ emitiranu 9. studenog 2011. u vanjskopolitičkoj emisiji "Paralele".

Čast mi je primiti ovu nagradu, čast mi je bila poznavati Joška Martinovića, čast mi je raditi na Hrvatskoj televiziji jer mislim da je i dalje HRT jedini medij koji je medij svih nas te koji je javno dobro za koje se svi mi i gledatelji trebamo boriti u ovo doba u kojem se sve rasprodaje. Nadam se da je poruka o solidarnosti, o javnom interesu, o poštenom iskrenom novinarstvu i borbi za isto u današnjoj Hrvatskoj i u današnjem globalnom svijetu ono što je važno, rekla je Ivana Dragičević-Veličković.

Inače, nagradu je dodijelio doajen reportažnog novinarstva i član Ocjenjivačkog suda Mladen Stubljar. Za najbolju reportažu mogla se dodijeliti samo jedna nagrada, a kriteriji su bili vrijednost informacije, društveni interes, novinarska hrabrost, umjetnički dojam te inovativnost.

 Uz Ivanu Dragičević-Veličković za ovogodišnju drugu po redu nagradu bili su nominirani:

1. Nataša Ban Leskovar - REVITALIZACIJA ČETNIČKOG POKRETA U SRBIJI („Paralele“, emitirano 16.11.2011.)

2. Melita Homa - BRANITELJ NA RUBU SIROMAŠTVA (Za emisiju „Hrvatska uživo“, emitirano 8. veljače 2011.)

3. Dražen Ilinčić – BERKOVIĆ (Redakcija Programa za kulturu)

4. Hrvoje Matejčić - KORENIČKO OKRETIŠTE HTV dopisništvo Gospić

5. Jasna Paro - TVORNICA ZA SLIJEPE („Paralele“, emitirano 21. prosinca 2011.)

6. Tena Perišin - SJEVERNA IRSKA: PET MINUTA RAJA Informativni program HTV-a, emitirano 5. rujna 2011.

Kako je osebujnim i originalnim novinarskim radom Joško Martinović posljednjih dvadesetak godina nemjerljivo doprinosio ugledu HTV-a, nagrada koja nosi njegovo ime poticaj je njegovim kolegama u daljnjem radu te njegovanju profesionalnosti i osnova istraživačkog novinarstva.