Prva proba za Eurosong

Nina Badrić, hrvatska predstavnica na Eurosongu, održala je prvu probu po dolasku u Bakuu, glavni grad Azerbajdžana. Sa Ninom na probi bili su i prateći back vokali Ivana, Jelena i Danijela, koreograf Igor Barberić, plesač Dinko Zec te glazbeni producent Ante Gelo.

Tonska  proba te prva radna proba na sceni trajale su 40 minuta, što je uključivalo dočaravanje atmosfere pjesme, poboljšanja tona, rasvjete i kadrova cjelokupnog nastupa kako bi sve proteklo u najboljem redu za nastup u drugoj polufinalnoj večeri. Potom je uslijedila je press konferencija na kojoj je Nina dočekana kao velika zvijezda čijih se hitova sjećaju mnogi.

Oduševljenje Nininim sudjelovanjem kao ovogodišnje predstavnice Hrvatske na Eurosongu nije se moglo sakriti iz redova stranih novinara u Bakuu, pa je tako pala želja da Nina otpjeva i Čarobno jutro s kojim je svojedobno zauzela visoko drugo mjesto na Dori. Osim Nine i njezinog tima na pozornici, hrvatsku delegaciju na Eurosongu čine i urednica Zabavnog programa Elizabeth Homsi, šef delegacije Aleksandar Kostadinov te producent Rajko Pavlović.

Gostoprimstvo, pozitivna energija i veliki interes medija vjetar su u leđa koji  je Ninu dočekao u Azerbajdžanu, no do subote, kada Ninu očekuje druga proba na sceni, hrvatskom timu predstoje radna tri dana  s koreografom kako bi i nastup doveli do savršenstva, opisala je Homsi atmosferu iz Bakua.

Hrvatska predstavnica također je oduševljena atmosferom i arenom u kojoj će se održati Eurosong. Ovo je uistinu najveća pozornica na kojoj sam ikada nastupala, izaziva veliko poštovanje. Tek sada sam sigurna da sam odabrala pravu ekipu koja će me nositi na putu do našeg finala, rekla je Nina.

Na ovogodišnjem Eurosongu  natječu se predstavnici 42 zemlje. U svakoj od dvije polufinalne večeri nastupit će predstavnici 18 zemalja, a 10 najboljih ulaze u finale. U velikom finalu 26. svibnja natjecat će se 26 zemalja, predstavnici 20 zemalja iz dvije polufinalne emisije, te šest zemalja koje u finale ulaze izravno, a to su Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska, Njemačka i prošlogodišnji pobjednici - Azerbajdžan. Nastupe pojedinih predstavnika, uz televoting (50%), ocjenjivat će i nacionalni žiriji (50%).

Naša Nina nastupit će druge večeri, 24 . svibnja a redoslijed nastupa druge večeri je sljedeći: 1. Srbija, 2. Makedonija, 3. Nizozemska, 4. Malta, 5. Bjelorusija, 6. Portugal, 7. Ukrajina, 8. Bugarska, 9. Slovenija, 10. Hrvatska, 11. Švedska, 12. Gruzija, 13. Turska, 14. Estonija, 15. Slovačka, 16. Norveška, 17. Bosna i Hercegovina te 18. Litva.