700. izdanje Briljanteena

Prvog lipnja emitiramo 700. izdanje kultnog BRILJANTEENA!

Pokrenut prije 18 godina, Briljanteen je pratio odrastanje generacija tinejdžera bilježeći njihov način života, uspjehe, želje, ali i probleme. Prema riječima urednice Gordane Mrđen emisija godinama predstavlja nove mlade ljude koji imaju što reći o sebi i svijetu u kojem žive, koji pokreću vrijedne projekte i žele poboljšati društvo u kojem žive.

Tako su svoje vizije i iskustva u Briljanteenu predstavili mnogi mladi umjetnici, znanstvenici, volonteri, glazbenici, poduzetnici, sportaši, aktivisti i mnogi drugi te svojim stavovima i porukama i inspirirali generacije gledatelja. 

Osim predstavljanja mladih i njihovih ideja, Briljanteen je postao i emisija za one koji žele doznati više. Emisija u kojoj se može doznati koji film ili glazbeni album ne smijete propustiti, koju knjigu svakako treba pročitati te kako ići ukorak s modernim tehnologijama.

Od početka je zaštitni znak emisije bilo troje mladih voditelja, koji su se mijenjali tijekom vremena te prepuštali mjesto mlađima koji su upravo u Briljanteenu stjecali prva, dragocjena iskustva. Jednako tako izmjenjivali su se i novinari, redatelji i suradnici koji su svojim idejama činili Briljanteen inovativnim i modernim, dodala je Gordana Mrđen.  

Stoga u Briljenteenu i danas uživaju mladi, ali i starije generacije gledatelja Hrvatske televizije.
...