HRT-ov sadržaj najgledaniji

Utakmicu s Norveškom gledalo preko pola milijuna gledatelja, a Dnevnik u podne HTV-a prestigao informativne emisije drugih televizija!

Hrvatska radiotelevizija i ovoga je vikenda bila najgledanija tv kuća sa nacionalnom koncesijom, a od 22 ovogodišnja vikenda u čak njih 20 bila je najgledanija.

U subotu 2. lipnja nogometna utakmica između Hrvatske i Norveške bila je najgledaniji sadržaj na svim televizijama, kojeg je gledalo 13,1 posto opće populacije (AMR), odnosno 546.758 gledatelja. 

Sjajna gledanost utakmice s Norveškom uvod je u početak EURA 2012. koji počinje ovog petka. Prva utakmica u kojoj nastupa hrvatska reprezentacija na rasporedu je nedjelju, 10. lipnja.

No, gledanost ove subote  2. lipnja nije podizala samo utakmica, već i informativni program. Tako  je Dnevnik u podne HTV-a sa 10,3 posto AMR-a odnosno 427.837 gledatelja bio je najgledanija informativna emisija na svim televizijama toga dana, te je po gledanosti na općoj populaciji prestigao sve ostale informativne emisije drugih televizija.

I u nedjelju, 3. lipnja, emisije HRT-a bile su najgledaniji sadržaji na svim televizijama, pa je tako Plodove zemlje gledalo preko 600.000 gledatelja. Visoku gledanost imala je i emisija Nedjeljom u 2 u kojoj je gost Aleksandra Stankovića bio Ivan Miklenić, glavni urednik Glasa Koncila.