Pobjedu Vatrenih gledalo 1,5 milijun

Prijenos nogometne utakmice Hrvatska – Irska kojega je  u nedjelju navečer na HRT-u pratilo 1.353.000 gledatelja, bio je najgledaniji događaj od početka ove godine na svim nacionalnim televizijama!

Trijumf Vatrenih bio je dakako i najgledaniji događaj proteklog vikenda, a u drugom je poluvremenu bio još gledaniji od prosjeka cijele utakmice – pratilo ga je gotovo 1,520.000 gledatelja ili čak 75 posto svih koji su u tom trenutku bili pred malim ekranima. 

Milijunsku gledanost, odnosno 1,1 milijun gledatelja imala je i emisija između dva poluvremena susreta. Visoku gledanost imala je i utakmica Španjolska-Italija, koju je gledalo 583.000 ljudi.

Apsolutnu dominaciju HRT-a otkrivaju i podaci po kojima je udio u cjelodnevnoj gledanosti HRT-a  na oba kanala u nedjelju bio 50 posto, što je više od ostale dvije televizije s nacionalnom  koncesijom zajedno.

I u subotu HRT je bio najgledanija nacionalna televizija, a najgledaniji događaj toga dana bio je prijenos susreta Njemačke i Portugala kojega je pratilo 664.000 gledatelja. 

No, vrhunski sport nije jedini sadržaj koji je gledatelje u nedjelju držao pred ekranima HRT-a, pa je tako najgledanija informativna emisija na svim televizijama bio Dnevnik u podne HTV-a sa visokih 16 posto gledanosti, odnosno 665.000 gledatelja.