Ne mogu pratiti EURO na HRT-u


Slovenski gledatelji ljuti jer ne mogu gledati EURO na HRT-u!


Mnogi gledatelji iz Slovenije ovih se dana obraćaju HRT-u ljutiti zbog činjenice da EURO 2012. ne mogu pratiti na HTV2.

Iako RTV Slovenija prenosi EURO, mnogi Slovenci radije bi ga pratili na HRT-u.

Baš zato, RTV Slovenija  ovih je dana zatražila od svog tržišnog regulatora da kabelskim operaterima naloži da zatamne ekrane kada HRT prenosi utakmice s EURA.

Naime, programi HRT-a dostupni su u Sloveniji zbog toga što njihovi kabelski operateri „skidaju“ HRT-ov zemaljski signal, koji je dostupan u gotovo cijeloj Sloveniji, te ga onda reemitiraju kabelskim putem, čime RTV Slovenija gubi gledatelje. A tijekom EURA očito u tolikoj mjeri da su se odlučili na ovakav potez.

U mailovima koji su posljednja dva dana zasuli HRT slovenski gledatelji ističu kako su HRT-ovi prijenosi utakmica ali i analize u studiju daleko kvalitetniji od onih na njihovoj televiziji, te se osjećaju uskraćenima zbog činjenice da su im kabelski operateri zatamnili ekrane. 

Naši susjedi nisu upoznati s činjenicom da je zatamnjenje ekrana zatražila RTV Slovenija, no njihovi stavovi o kvaliteti prijenosa vrlo su jasni.

Evo nekoliko mailova koje smo primili posljednja dva dana.

1. „Vaš sam gledatelj iz Slovenije, točnije iz Maribora. Redovno gledam vaš drugi program Hrvatske televizije koji je jako kvalitetan (uvjek bio) a sada u vreme Evropskog nogometnog prvenstva još više, zbog kvaltetnih komentara vaših voditelja i izabranih gostiju. Treba priznati, u Sloveniji nisu tako kvalitetni.
Moje veliko pitanje se glasi:
zašto je HTV zahtjevao zatemnenje drugog programa od danas (četvrtak posljepodne 14.6.2012) na području Slovenije?“
Jaroslav,
Maribor

2. Dobar dan, zanima me dal je moguce da ste vi Hrvatska Radio televizija naručili slovenskim operaterima da moraju zakodirati HRT2 za vrijeme utakmice Hrvatska - Italija? Živim u sloveniji i nemogu gledati utakmicu na HRT2 jer su zakodirali.
Hvala,
Goran

3. Pozdrav, mene zanima zašto ne vidim slike uoci utakmice sa Talijanima? Gledam u Sloveniji i također sam proslu protiv Irske bez problema gledao. Molim vas na odgovor pa da znam dal cu moc bar utakmicu protiv Spanjolske vidit?Hvala