Tijekom vikenda utakmice EP-a na HTV-u najgledanije!

Vikend u znaku nogometa! Tijekom vikenda utakmice Europskog nogometnog prvenstva na programu HTV-a najgledanije!

Tijekom proteklog vikenda najgledaniji sadržaji u večernjim terminima bile su utakmice Europskog nogometnog prvenstva na programu HTV-a.

Tako je u nedjelju utakmica Portugal – Nizozemska imala udio u gledanosti od 47,10 (SHR), u subotu nadmetanje Poljska - Češka 34,87 posto te u petak utakmica Švedska – Engleska udio od 34,20 posto (SHR).

Isto tako, tijekom sva tri dana vikenda najgledanija informativna emisija na svim nacionalnim televizijama bio je HTV-ov Dnevnik u podne, koji je u petak bilježio 54,1 posto udjela, u subotu samo jedan posto manje, a u nedjelju 51,9 posto.

Već tradicionalno, u nedjelju su visoku gledanost bilježili Plodovi zemlje sa 50,3 posto udjela, a privukli su ukupno 597 782 gledatelja.

Emisija Nedjeljom u 2 u kojoj je Aleksandar Stanković ugostio Mirelu Holy imala je 39,9 posto udjela, a gledalo ju je više od 490 000 ljudi.

Hrvatska televizija proteklog je vikenda ponovno bila najgledanija nacionalna televizija prema udjelu u gledanosti (SHR) s visokih 35,2 posto. HTV tako već mjesecima nastavlja držati dominantnu poziciju u gledanosti tijekom vikenda kada uzmemo u obzir cjelodnevnu gledanost subote i nedjelje zajedno.

Naime, uspoređujući rezultate gledanosti tijekom 24 vikenda u ovoj godini kada se gledaju subota i nedjelja kao cjelina HTV je bio najgledanija televizija čak 22 vikenda.