Nagrađene dvije emisije HTV-a

Na 9. međunarodnom etno-film festivalu "Srce Slavonije" održanom u Đakovu, Hrvatsku su predstavljala tri dokumentarna filma Odsjeka emisija pučke i predajne kulture redakcije Programa za kulturu HTV-a.
Posjetitelji su mogli od 26. do 29. lipnja pogledati 22 izabrana filma iz 20 zemalja svijeta, a među nagrađenima su dva filma snimljena u produkciji Hrvatske televizije.

Treću nagradu „Brončano srce Slavonije“, dobio je film "Korizma u Rogotinu", redateljice i koscenaristice Ljiljane Mandić, snimatelja Damira Bednjanca i montažera Damira Đurčevića, dok su Posebnom nagradom  nagrađeni "Etnoforenzičari: Kak se dela delanec", redatelja i koscenarista Ive Kuzmanića, snimatelja Dušana Vugrinca te motažera Davorke Feller i Igora Kožića. Drugi koscenarist i urednik obje emisije je Aleksej Pavlovsky.

Priča o korizmenim napjevima na području Neretve gdje ljudi žive u suglasju s vjerom i prirodom meni je osobno bila na neki način inspiracija u stvaranju tog filma. Nagrada mi mnogo znači, jer je festival bio međunarodnog karaktera te smo na njemu imali prilike pokazati našu tradicijsku kulturu koju želimo sačuvati,  komentirala je nagradu Ljiljana Mandić.

Aleksej Pavlovsky dodao je da je svaka nagrada povratna informacija o tome kako je emisija primljena u stručnim krugovima i među kolegama te je u tom smislu vrijedan poticaj. Uz to, festival u Đakovu je međunarodni, a konkurencija je bila dosta jaka što nagradi daje dodatnu težinu rekao je Pavlovsky.