Top 10 televizijskih detektiva

Tko su istražitelji kojima ne možemo odoljeti? Magazin Time objavio je Top 10 najomiljenijih televizijskih detektiva!

Svi se slažu da je najpoznatiji televizijski istražitelj svih vremena legendarni Sherlock Holmes. Njegove detektivske sposobnosti i karizmu teško je nadmašiti, no sigurno vas zanima tko su ostali televizijski junaci koji se neumorno iz sezone u sezonu bore protiv zločina. Jedan od najpoznatijih svjetskih magazina, ugledni TIME objavio je svoju listu najomiljenijih televizijskih detektiva.

Iznenađenje vas čeka već na početku, jer je na prvo mjesto čvrsto zasjela jedna mlada i lijepa djevojka. Simpatična Veronica Mars koju glumi Kristen Bell u samo tri sezone istoimene serije prikazane na HTV-u fascinirala je gledatelje inteligencijom i predanošću te tako nadmašila mnoge od razvikanijih kolega s malih ekrana. 

Na drugom mjestu je nenadmašni Tom Selleck u ulozi istražitelja Magnuma, koji je 80-ih žario i palio televizijskim ekranima. Neustrašiv, pristao i s muževnim brkovima, bio je spreman na sve kako bi zločince priveo pravdi. Treći je istražitelj Monk kojeg je maestralno odigrao Tony Shalhoub te na juriš osvojio gledatelje i mnoge nagrade. Genijalan i opsesivan, Adrian Monk svakako je jedan od najneobičnijih istražitelja, a gledatelji HTV-a dobro su ga upoznali tijekom dosad emitiranih 7. sezona.

U stopu ga prati ekscentrični Hercule Poirot, istražitelj svjetskih manira i nepogrešivog uma. Slavni David Suchet utjelovio ga je u čak 65 televizijskih filmova snimljenih prema bestselerima Agathe Christie. Slijedi ga LAPD detektive Joe Friday, junak serije Dragnet kojeg se sjećaju starije generacije gledatelja. Iako je televizijsku karijeru započeo prije nekoliko desetljeća njegova karizma očito ne blijedi te mu je osigurala mjesto na ovoj laskavoj listi.

Detektiva Andyja Sipowicza iz Newyorških plavaca sigurno zna većina gledatelja. U dosad 12 sezona koliko smo ih pratili na HTV-u pokazao je sve strahote policijskog posla te otkrio i njegovu drugu, ljudsku stranu. Na sedmom je mjestu ponovno jedna istražiteljica - Jessica Fletcher koju smo upoznali u seriji Ubojstvo, napisala je. Dovoljno je reći da je u čak 12 sezona serije ova opasna dama iza rešetaka spremila više prijestupnika nego mnogi njezini kolege zajedno.

Osmi najpopularniji istražitelj je Jonathan Ames iz hit serije Ubi me dosada. Iako pomalo nesnalažljiv, odlučan je da postane vrhunski detektiv. Pritom, njegovi slučajevi i tijek istrage gledateljima su priuštili mnogo smijeha i nezaboravnih televizijskih trenutaka. Premijeru serije mogli ste gledati na HTV-u prošle godine, a repriza je najavljena tijekom ljeta.

Deveti je poručnik Columbo koji uspješno rješava televizijske zločine još od 70-ih. Columbo je poznat po jedinstvenom stilu odijevanja, a s jedinstvenom osobinom da zavara protivnike zasigurno je zaslužio svoje mjesto među najboljima. Posljednji je animirani junak Scooby-Doo, koji zajedno sa svojim prijateljima rješava misterije već više od četiri desetljeća. Nespretan i nesnalažljiv, Scooby-Doo sigurno nije ušao na listu omiljenih svojim sposobnostima, no tijekom godina osvojio je srca mnogih gledatelja.

Čak osam junaka i nevjerojatno talentiranih glumaca koji su ih utjelovili imali ste prilike upoznati na programu HTV-a.