Premijera Salettova bezvremenskog putopisa

Priču o autoru, putniku i putopiscu Mariju Salettu u dokumentarnoj seriji Sa Salettom do beskraja premijerno prikazujemo od 20. srpnja.

20. srpnja na HTV-u počinje emitiranje nove dokumentarne serije Sa Salettom do beskraja, priče o putopiscu koji je svojim serijalima obilježio povijest Hrvatske televizije. Neumorni entuzijast Mario Saletto u 50 godina rada dokazao se kao snimatelj, novinar i redatelj te autor bezvremenih serijala koji su ušli u antologiju domaćeg televizijskog stvaralaštva.

Kroz osam nastavaka serije doživjet ćete osobnu priču čovjeka kojeg je krasila ogromna energija i želja da kamerom bilježi događaje i trenutke koje vrijedi pamtiti te da ih na zanimljiv i atraktivan način predstavi gledateljima. Vidjet ćete kako su nastali njegovi najpoznatiji serijali Beskrajem svijeta, prva serija o našem podmorju Tajne Jadrana te ciklusi Pustolovina u Hrvatskoj i Jedrima oko svijeta.

Kroz brojne arhivske snimke, osobne fotografije i dosad neemitirane materijale, serija Sa Salettom do beskraja donosi autentično svjedočanstvo vremena u kojem su nastajali ovi bezvremeni putopisi. Gledatelji će u njoj otkriti i što je ovog neumornog svjetskog putnika vodilo tijekom desetljeća rada, što ga je najviše inspiriralo te kako je usprkos brojim poteškoćama uspio snimiti neke od najboljih putopisnih domaćih serijala.

Zanos koji ga je vodio tijekom svih putovanja najbolje je opisao sam Mario Saletto. Moj posao je moj užitak jer sam se usmjerio na ono što je moje najveće životno zadovoljstvo: upoznavanje svijeta, drugih ljudi i drugih kultura. Smatram da sam sretan čovjek. Ostvario sam svoj dječački san i pokušao na neki način to zadovoljstvo prenijeti drugim ljudima.

Prvu epizodu dokumentarne serije Sa Salettom do beskraja gledajte 20. srpnja na Prvom programu HTV-a u 17 sati i 55 minuta.