HR 2 - vijesti na stranim jezicima

Drugi program Hrvatskog radija i ove godine informira turiste na njihovim materinjim jezicima!

Od 29. lipnja do 2. rujna emitira Vijesti za strane turiste na engleskom, njemačkom, talijanskom, španjolskom i češkom jeziku, pri čemu neke realiziraju izvorni govornici iz redakcije programa Glas Hrvatske, a neke se preuzimaju s inozemnih radijskih postaja.

Informacije o stanju na cestama koje Hrvatski autoklub emitira na Drugom programu, od 15. lipnja emitiraju se i na engleskom jeziku, a od 29. lipnja i na njemačkom jeziku. Od 27. srpnja do 2. rujna vikendom će se moći čuti i na talijanskom jeziku.

Tako se Vijesti za strane turiste na engleskom jeziku emitiraju na Drugom programu Hrvatskoga radija svaki dan u 8:00 i 12:00 sati. Postaja Absolute Radio također emitira vijesti na engleskom jeziku od ponedjeljka do petka u 18:00 sati. Vijesti na njemačkom jeziku emitiraju postaje Bayern 3, zatim Ö 3 te redakcija Glasa Hrvatske svakoga dana u tjednu.

Na talijanskom jeziku emitira Rai Uno od ponedjeljka do subote u 11:00 i 17:00 sati, na češkom postaja Radiožurnal svakog dana u 13:00 i 21:00 sati te na španjolskom redakcija Glasa Hrvatske također svakog dana u 14 sati.

Informacije o stanju na cestama Hrvatskog autokluba redovno se emitiraju nakon svakih Novosti (u puni sat i trideset minuta), a izvanredno se prekida program kad je to zbog posebnih prometnih okolnosti potrebno.
 
Isto tako, na internetskim stranicama www.hrt.hr/radio mogu se pronaći detaljniji raspored i frekvencije emitiranja Drugog programa, a prometni znakovi na autocestama i državnim cestama upućuju na frekvencije pojedinog područja Hrvatske.  

Dakako, Drugi program HR-a može se slušati i u izravnom internetskom prijenosu, preko stranice www.hrt.hr/uzivo.