Olimpijci najgledaniji

Hrvatska radiotelevizija i ovog je vikenda bila najgledanija nacionalna televizija u Hrvatskoj čemu su doprinijeli prijenosi sa Olimpijskih igara, informativni sadržaji te prijenos Sinjske Alke.

Najgledaniji sadržaj na svim televizijama u nedjelju 5. kolovoza bio je Dnevnik u podne HTV-a kojeg je pratilo 15,3 posto opće populacije (AMR) odnosno gotovo 640.000 ljudi. Među tri najgledanija sadržaja u nedjelju bila je i Sinjska Alka, koju je gledalo 8 posto AMR-a odnosno gotovo 328.000 gledatelja. Također, prijenos Mise sa proslave Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti  iz Knina bio je peti najgledaniji sadržaj u nedjelju kojeg je pratilo 7,3 posto odnosno 305.000 gledatelja.

HRT je u nedjelju na oba svoja kanala imala uvjerljivo najveći cjelodnevni udio u ostvarenoj gledanosti koji je iznosio 39,3 posto.

U subotu pak Olimpijske igre privukle su najveći interes gledatelja, pa je tako najgledaniji sadržaj toga dana na svim televizijama bio prijenos rukometne utakmice između Hrvatske i Danske koji je pratio 14 posto gledatelja, odnosno njih 587.000.

Prijenos finala atletike u subotu u kojem je Sandra Perković osvojila zlatnu olimpijsku medalju u bacanju diska pratilo je 402.000 gledatelja, što je bio jedan od najgledanijih sadržaja toga dana na svim televizijama.

HRT je u subotu na oba svoja kanala imala izuzetno visok cjelodnevni udio u ostvarenoj gledanosti koji je iznosio 44,4  posto.