HRT najgledaniji u srpnju


Nakon sjajne prve polovice godine u kojoj je bila najgledanija nacionalna televizija, Hrvatska radiotelevizija i u srpnju nastavlja trend rasta te je na cijelom danu ponovno najgledanija televizija u Hrvatskoj.


Prema podacima o gledanosti nezavisne agencije AGB Nielsen, HRT je u srpnju 2012. godine na oba svoja kanala imala cjelodnevni udio u gledanosti od 30,9 posto, što je gotovo 2 posto više od druge najgledanije nacionalne televizije.

Neki od najgledanijih sadržaja tokom ovogodišnjeg srpnja na HRT-u bili su prijenosi s Olimpijskih igara u Londonu,  susret 2. pretkola lige prvaka u kojem je igrao Dinamo protiv Ludogoretsa, kojeg je pratilo pola milijuna gledatelja.

Veliku gledanost imale su i emisije Informativnog programa, poput Dnevnika u podne HTV-a kojega je u srpnju također pratilo oko pola milijuna gledatelja, Plodova zemlje između pola milijuna i 664.000, emisija More sa 487.000, te Nedjeljom u 2 sa 440.000.

HTV će svojim gledateljima ponuditi još više sadržaja kada se uz sve novitete koje donosi jesenska shema pokreće i 3. program, HRT 3,  koji će donijeti brojne znanstvene, obrazovne,  kulturne i filmske sadržaje.