HTV-ovi dokumentarci na festivalima

Šest emisija pučke i predajne kulture na međunarodnim filmskim festivalima u listopadu i studenom!

U konkurenciju četiri međunarodna festivala etnografskog filma, koji će se održati tijekom listopada i studenog 2012., ušlo je čak šest HTV-ovih dokumentarnih emisija pučke i predajne kulture.  


Na 1. međunarodni festival etnološkog filma koji će se održavati 5. i 6. listopada 2012. u Kratovu u Makedoniji u službenu su konkurenciju ušle emisije Krasotica večeri redatelja Davora Borića Bubija, Žetva u Crkvarima redatelja Ive Kuzmanića te Mrtva noć redatelja Branka Ištvančića.

Na 21. međunarodni festival etnološkog filma koji će se održavati od 11. do 15. listopada 2012. u Beogradu u  konkurenciju za nagrade je ušla Krasotica večeri redatelja Davora Borića Bubija, a u informativnu sekciju Zubanje u Dubici i Etnoforenzičari: Kak se dela delanec obje redatelja Ive Kuzmanića.

Na 17. međunarodni filmski festival Etnofim, koji će se održavati od 23. do 26. listopada u Čadcu u Slovačkoj, u konkurenciju za nagrade ušle su Korizma u Rogotinu redateljice Ljiljane Mandić te Etnoforenzičari: Kak se dela delanec Ive Kuzmanića.

Na  5. međunarodni festival vizualne antropologije Aspekty koji će se održavati u studenom u Torunu u Poljskoj, u službenu konkurenciju primljena je Krasotica večeri redatelja Davora Borića Bubija.

Urednici i koautori emisija su Ljiljana Šišmanović (Krasotica večeri) i Aleksej Pavlovsky (Etnoforenzičari: Kak se dela delanec, Žetva u Crkvarima, Korizma u Rogotinu, Zubanje u Dubici i Mrtva noć).